Torony Község
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Események
<< Augusztus 2016 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • 2. Toronyi Kenyérünnep

  2. Toronyi Kenyérünnep

  2016.08.15 -

 • Toronyi kenyérünnep: több száz résztvevő, remek programok, komoly médiaérdeklődés

  Toronyi kenyérünnep: több száz résztv...

  2016.08.23 - Komoly sajtóvisszhangot kapott a Toronyban augusztus 20-án második alkalomma...

 • Befejeződtek az előkészületek az augusztus 20-ai toronyi kenyérünnepre

  Befejeződtek az előkészületek az augu...

  2016.08.19 - A szervezők kitettek magukért - minden készen várja az augusztus 20-ai M&aac...

 • Sikeres pályázat: felújítás lesz a Rohonczi és a temetői utakon

  Sikeres pályázat: felújítás lesz a Ro...

  2016.08.18 - Több mint 8 millió forint támogatást nyert a toronyi önkormá...

 • Óriás szalmabábuk (is) hívogatnak a szombati toronyi kenyérünnepre

  Óriás szalmabábuk (is) hívogatnak a s...

  2016.08.16 - Hatalmas szalmabábuk jelentek meg Torony főutcáján a művelődési h&aac...

 • Augusztus 20-án, szombaton lesz a Toronyi Kenyérünnep és Roma Kulturális Fesztivál

  Augusztus 20-án, szombaton lesz a Tor...

  2016.08.15 - Torony készül az augusztus 20-ai, szombati kenyérünnepre, amit - roma kul...

 • Jól sikerült a toronyi civilek első közös rendezvénye

  Jól sikerült a toronyi civilek első k...

  2016.08.12 - A civil összefogás nagyszerű megnyilvánulása volt Toronyban a mú...

sticky
Komoly sajtóvisszhangot kapott a Toronyban augusztus 20-án második alkalommal megrendezett, remek programokkal fűszerezett, több száz résztvevővel lezajlott kenyérünnep és roma kulturális fesztivál. Fényképek tucatjai tanúskodnak róla, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.
A szervezők kitettek magukért - minden készen várja az augusztus 20-ai Második Toronyi Kenyérünnep és Roma Kulturális Fesztivál vendégeit és résztvevőit. A jó időben is lehet reménykedni.
Több mint 8 millió forint támogatást nyert a toronyi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán belterületi utak felújítására. Az önrésszel együtt így csaknem tízmillió forintból újulhat meg a Rohonczi és a két temetői út.
Hatalmas szalmabábuk jelentek meg Torony főutcáján a művelődési ház előtt, jelezvén a helybelieknek és az átutazóknak, hogy jelentős eseményre készül a falu. A szombati kenyérünnepre hívogatják az embereket.
Torony készül az augusztus 20-ai, szombati kenyérünnepre, amit - roma kulturális fesztivállal kiegészítve - immár második alkalommal rendeznek meg a településen. Reggel 8 órától másnap hajnali 3 óráig tartanak a programok, a nap folyamán számos helyi, illetve helyi kötődésű személy, valamint együttes szórakoztatja a falu lakóit.
A civil összefogás nagyszerű megnyilvánulása volt Toronyban a múlt szombaton első alkalommal megrendezett civil nap. Megvalósult, amiben megállapodott az önkormányzattal a hat helyi nonprofit szervezet: egyesítették az erejüket a település kulturális, sport és szabadidős kínálatának bővítése, jobbá tétele érdekében.
A belterületi utak felújítása és az augusztus 20-ai kenyérünnep előkészítése is napirenden szerepel a toronyi képviselő-testület soron következő, augusztus 16-ára, kedden délután öt órára összehívott ülésén.
Módosította Torony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékégetésről és a zajkibocsátással járó tevékenységek végzéséről szóló helyi rendeletét. Ezután péntek helyett szerdánként és csütörtökönként lehet elégetni a településen a kerti hulladékot.
A szülők iskolakezdési terheinek enyhítése érdekében beiskolázási támogatással segít a toronyi önkormányzat. A szociális ellátásokról szóló hatályos rendelet értelmében a községben lakóhellyel rendelkező, általános, közép-, illetve felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók részesülhetnek a támogatásban.
Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja. Ebből az alkalomból koszorúzással és gyertyagyújtással egybekötött ünnepséget tartott vasárnap Toronyban a községi önkormányzat és a roma nemzetiségi önkormányzat az óvoda épületének falán elhelyezett emléktáblánál.
Javában dolgoznak a toronyi önkormányzati hivatal mögötti területen formálódó közösségi tér két új elemén, hamarosan teljesen elkészül a falukemence és a pavilon. Az augusztus 20-ai kenyérünnepen mindkettőt birtokba veheti a falu lakossága.
„Látod-e azt, ki önnön sírját parancsra ásta,
Mozgott a kéz, de halkult a szíve dobbanása,
Látod-e?”

                                 Ben S’lomo Ha eljössz…

 
Szent Márton, Szent Bernadett, Vianney Szent János és Szent XXIII. János pápa "nyomában" járt az a 48 fős - zömmel toronyi hívekből álló - zarándokcsoport, amely tizenegy napos nyugat-európai utat tett meg nemrég dr. Perger Gyula plébános lelki vezetésével.
Ünnepek, emléknapok:

 

hétfő   ( auguszus 1.):             Liguori Szent Alfonz
csütörtök
( augusztus 4.):       Vianney Szent János
péntek
( augusztus 5.) :              Havas Boldogasszony
szombat
(augusztus 6.):            Urunk színeváltozása

 

1)  Elsőpénteken az esti szentmise előtt fél 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

2) Szombaton (aug. 6) Bucsuban szentségimádási nap van. Szentségkitétel délelőtt fél 11-kor kezdődik, szentségeltétel este ¾ 7-kor litániával, majd ezt követően 7-kor kezdődik az ünnepi előesti szentmise. Napközben is buzgón vegyünk részt a szentségimádáson.

3) Szombaton délután 5-kor a séi templomban Cseresznyés Györk és Kiss Katalin Veszprém és séi hívők esküvője lesz. Imádkozzunk az új házaspárért!

4) Elsőszombaton az óndódi kápolna szentmiséjét a toronyi templomban mondjuk el este 6-kor.

5) Bucsuban a fatimai imacsoport kezdi kilencedét, valamint jövő vasárnap a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat titokcserét tart.

6) Jövő hétvégén perselyadományunkat jó szívvel adjuk a templomok javára.

7) Augusztus 1-15-ig a plébánián fog lakni, s helyettesítésemet Dr. Török József a PPKE HTK professzora fogja ellátni, minden szentmise, fogadóóra meg lesz tartva, hozzá lehet fordulni, bármilyen hivatali ügyben. Augusztus 16- augusztus 31-ig pedig Brenner József ny. püspöki helynők látja el a plébániai teendőket.