Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Nem könnyen, de végül sikerült megszerezni a három pontot Vassurányban

  Nem könnyen, de végül sikerült me...

  2018.05.28 - Remek kezdés után rövidzárlat, a végén mégis siker...

 • Gazdag-napok, immár hetedszer a toronyi általános iskolában

  Gazdag-napok, immár hetedszer a toro...

  2018.05.25 - Névadója tiszteletére immár hetedik alkalommal rendezte meg Gazdag-na...

 • Plébániai hírek - vasárnap indulnak a hívek az olaszországi zarándokútra

  Plébániai hírek - vasárnap induln...

  2018.05.24 - Május 27-étől június 7-éig tart az az olaszországi zará...

 • Az Oszkói Hegypásztor Kör vendége volt a Toronyőr Kulturális Egyesület

  Az Oszkói Hegypásztor Kör vendége...

  2018.05.23 - Oszkóban vendégeskedett április 28-án a Toronyőr Kulturális E...

 • Ajándék: félezer tő egynyári virág érkezett Toronyba a Sámson Kertészettől

  Ajándék: félezer tő egynyári vir...

  2018.05.23 - Akárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot aján...

 • Megérdemelten vitte el a három pontot Toronyból a Kőszegfalva együttese

  Megérdemelten vitte el a három pont...

  2018.05.22 - Váratlan győzelmet aratott vasárnap a Kőszegfalva a Torony vendégeké...

 • Ajándék: félezer tő egynyári virág érkezett Toronyba a Sámson Kertészettől

  Ajándék: félezer tő egynyári vir...

  2018.05.18 - Aárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot ajánd...

Remek kezdés után rövidzárlat, a végén mégis siker - így lehet összefoglalni a Torony KSK vassurányi vendégszereplését a 24. fordulóban vasárnap lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Névadója tiszteletére immár hetedik alkalommal rendezte meg Gazdag-napok elnevezésű kulturális, művészeti programját a toronyi általános iskola. A sportcsarnokban megtartott csütörtök délutáni eseményre ezúttal is sok szülő, nagyszülő volt kíváncsi.
Május 27-étől június 7-éig tart az az olaszországi zarándokút, amire vasárnap indulnak a hívek a toronyi plébániához tartozó településekről.
Oszkóban vendégeskedett április 28-án a Toronyőr Kulturális Egyesület tizenegy tagja. A nagy múltú helyi civil egyesület munkájával ismerkedtek a toronyiak, közben persze jutott idő borkóstolásra is.
Akárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot ajándékozott Toronynak a szombathelyi Sámson Kertészet. Ezúttal ötszáz tő egynyári virágot kapott a toronyi önkormányzat. Folytatódhat a településen a virágosítási akció.

Eddig sem tétlenkedtek a közmunkások Toronyban, folyamatosan nyírták a füvet, kapálták és gondozták az évelő növényeket, a virágzó cserjéket a település utcáiban, közterületein. Mostantól még több dolguk lesz, ugyanis ötszáz tő egynyári virág érkezett a faluba - Kovács György polgármester közbenjárására - a szombathelyi Sámson Kertészettől - méghozzá ajándékba. A pompázatos növényeket az elkövetkezendő napokban ültetik ki, s persze folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a virágok jól is érezzék magukat az új helyükön. Ha kell, öntözéssel, ha kell, gyomlálással.

A sok színben virágzó növények a Gazdag Gyuláról elnevezett parkot, az iskola, az óvoda, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal előtti területet díszítik, de jut belőlük a főutat szegélyező szakaszokra is. Semmi kétség, az idén is virágos lesz Torony, ahogy azt az előző években már megszokhatták a helybeliek, illetve a községen átutazók, köztük az osztrákok, akik mindig elismeréssel beszélnek a faluképről.

Fotó: Szabó Zsolt
Váratlan győzelmet aratott vasárnap a Kőszegfalva a Torony vendégeként a 23. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Aárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot ajándékozott Toronynak a szombathelyi Sámson Kertészet. Ezúttal ötszáz tő egynyári virágot kapott a toronyi önkormányzat. Folytatódhat a településen a virágosítási akció.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is megrendezik a szombathelyi székesegyházban a jubiláns házaspárok találkozóját. Az ünnepi szentmise június 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a nagytemplomban. A toronyi plébánia jubiláns párjai május 20-áig, vasárnapig jelentkezhetnek a találkozóra.
Két gólos hátrányt ledolgozott, aztán vezetett, végül döntetlenre végzett a Torony a Cák otthonában vasárnap a huszonkettedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Másodszor rendezi meg a toronyi önkormányzat a torta- és süteményfesztivált a gyermeknapi családi délután egyik kiemelt programjaként május 27-én, vasárnap. A fesztiválra május 24-éig előzetesen, írásban várják a jelentkezéseket.
Csütörtökön immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az elsőáldozók közös zarándoklatát. A helyszín ismét Vasvár volt, ahol mintegy 1300 gyermek - köztük a toronyi plébánia tizenhat elsőáldozója - kapott tanítást és élte át a találkozás örömét.
Tájékoztatót jelentetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei nyári diákmunka programról. Ebből a többi között kiderül, hogy míg 2013-ban 16 ezer, tavaly már több mint 27 ezer nappali tagozatos diák nyári foglalkoztatását támogatták a programban. Az idén is várják a jelentkezőket.
A keresztjáró napok sok száz éves hagyományát folytatva zarándokmisén vettek részt hétfőn a szőlőhegyi gazdák, a helyi és a környékbeli hívek a felsőcsatári hegyen lévő Mária-kápolnában. A szertartást dr. Perger Gyula püspöki referens, toronyi plébános vezette. A mise végén megáldották a határt.
Nagy arányú győzelmet aratott a Torony vasárnap hazai pályán az Újperint ellen a 21. fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában lejátszott mérkőzésen. A csapat továbbra is a negyedik helyen tartózkodik.
A toronyi plébániához tartozó településekről is sok hívő vett részt május 1-jén Brenner János vértanú papnak a szombathelyi emlékmű dombon megtartott boldoggá avatási szertartásán. A szentmise főcelebránsa Angelo Amato bíboros volt, szentbeszédet mondott dr. Erdő Péter bíboros, prímás.