Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Elbűvölte a toronyi szépkorúakat a dobronaki orchidea farm - energetizáltak is

  Elbűvölte a toronyi szépkorúakat ...

  2017.05.25 - A szlovéniai Dobronak volt a célállomása a toronyi szépkor&uac...

 • Torta- és süteményfesztivál színesíti a hétvégi gyermeknapi programot Toronyban

  Torta- és süteményfesztivál szín...

  2017.05.24 - Péntekig meghosszabbították a nevezési határidőt az első tor...

 • A második félidei játék alapján nagyobb arányban is nyerhetett volna a Torony

  A második félidei játék alapján ...

  2017.05.23 - Négy vesztes meccs után újra győzelemmel örvendeztette meg a szurkol&o...

 • Hősök napi megemlékezést tartanak vasárnap délelőtt Toronyban

  Hősök napi megemlékezést tartanak...

  2017.05.22 - A délelőtti szentmisét követően tartják a hősök napi megeml&eac...

 • Gazdag Gyula-napok - kulturális műsor az iskola sportcsarnokában

  Gazdag Gyula-napok - kulturális műs...

  2017.05.19 - A toronyi iskola névadójára, a település első díszpolg&a...

 • Megkezdődött Toronyban a közfoglalkoztatottak targoncavezetői OKJ-s képzése

  Megkezdődött Toronyban a közfoglal...

  2017.05.17 - Építő- és anyagmozgató gépkezelő (targoncavezető) OKJ-s k&e...

 • Megint ugyanazok a hibák - elvitte a három pontot Toronyból a Felsőcsatár

  Megint ugyanazok a hibák - elvitte a...

  2017.05.16 - Újra vesztesként hagyta el a pályát a Torony együttese vas&aacut...

A szlovéniai Dobronak volt a célállomása a toronyi szépkorúak hétfői kirándulásának. Hazafelé megálltak Lentiben is, majd Körmenden vacsorázott a társaság. Rendkívüli élményekkel gazdagodva este tértek haza - szerencsésen.
Péntekig meghosszabbították a nevezési határidőt az első toronyi torta- és süteményfesztiválra, ami az idei gyermeknapi programokat színesíti. Vasárnap délután 2 órától estig garantáltan senki se fog unatkozni, aki ott lesz a művelődési házban, illetve a rendezvénytéren.
Négy vesztes meccs után újra győzelemmel örvendeztette meg a szurkolóit a Torony csapata vasárnap, miután idegenben "kitömte" a Gencsapáti együttesét a huszonnyolcadik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
A délelőtti szentmisét követően tartják a hősök napi megemlékezést Toronyban, az 1. számú temetőben lévő emlékműnél május 28-án, vasárnap. Kovács György polgármester ünnepi beszéde után dr. Perger Gyula plébános mond imát.
A toronyi iskola névadójára, a település első díszpolgárára emlékezve kulturális bemutatót tartottak csütörtökön délután az intézmény sportcsarnokában a Gazdag Gyula-napok keretében. Pénteken német tanulmányi versennyel és labdarúgó tornával fejeződött be a rendezvénysorozat.
Építő- és anyagmozgató gépkezelő (targoncavezető) OKJ-s képzést indított Toronyban a település önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, valamint a Szombathelyi Műszaki SZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma.
Újra vesztesként hagyta el a pályát a Torony együttese vasárnap a huszonhetedik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. A Felsőcsatár vitte el a három pontot.
1) Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

2) A fatimai szentmise egyben vasárnapra szóló szentmise is, a fatimai mise miatt plébániánk területén a miserend módosul. Vasárnap reggel 8 Dozmat, fél 10 Bucsu, ¼ 12 Sé. Toronyban vasárnap nem lesz holnap szentmise.

3) Örömmel hirdetem, hogy a fatimai jelenés 100. évfordulójára sikerült Michael Hesemann könyvét magyar nyelven is kiadni, a könyv lefordítását szorgalmaztam, a könyvet lektoráltam, s az utóbbi hónapokban sokat dolgoztam rajta, hogy e kerek évfordulóra megjelenhessen a könyv! A könyv részletesen leírja a fatimai jelenés történetét, a fatimai titkokat, s történelemre kiható erejét! A 437 oldalas könyv megrendelhető a mai nappal bezárólag a sekrestyében 3.700 ft-os bolti ár helyett 3.000 ft-ért, s jövő hétvégén a szentmisék után már átvehető lesz a sekrestyében. Az ünnepi könyvbemutatóra a Premontrei Gimnázium dísztermében kerül sor, 17-én, szerdán délután 5-kor, amelyre mindenkit szeretettel hívok és várok!

4) Ugyancsak szeretettel hívok és várok mindenkit hétfőn délután 5-kor a Székesegyház előtti térre, ahol ünnepség keretében átadásra kerül a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és látogatóközpont! Az ünnepséget megtiszteli jelenlétével Dr. Veres András győri megyéspüspök valamint Soltész Miklós államtitkár úr is.

5) Május 20-ig rendelkezhetünk a személyi jövedelemadó kétszer  1%-val, kérjük, hogyha lehetőségükben áll, a 0011-es számon ajánlják fel a Katolikus Egyház javára, a másik 1% százalékot pedig valamilyen egyházi karitatív célra, vagy egyházi oktatási intézmény javára.

6) Az elmúlt évek kiemelkedő egyházmegyei programjaként a szombathelyi Székesegyházban az idei évben is megtartatják a jubiláns házaspárok találkozóját. Idén június 24-re, szombatra, a 10 órakor kezdődő szentmisére azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban (10., 15., 20., stb.) a házassági évfordulójukat. A pontos névsort és a házasságkötés idejét továbbítanom kell a Püspöki Hivatalnak, ezért kérem, hogy akik ezen az ünnepségen részt tudnak venni, május 28-val vasárnappal bezárólag jelentsék szándékukat a sekrestyében vagy csütörtökön és szombaton a hivatali órában.
Szerdán reggel megkezdték a kivitelezők Toronyban az önkormányzati hivatal külső szigetelését. A helyhatóság még tavaly nyert ötmillió forintot a munkára, ami magába foglalja az épület vakolását és festését is.
Rajmon Ádám költő Lélekvirág című versgyűjteményének bemutatója lesz május 12-én, pénteken este 6 órakor a toronyi művelődési házban. Közreműködik az Új Nemzedék zenekar.
1) Ma az Édesanyák vasárnapja van, a jó Isten áldja meg szolgálatukat, az elhunyt édesanyáknak pedig érdemeik jutalmául adja meg az örök élet boldogságát!

2) Vasárnap délután ½ 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, a bucsui templomban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét, ezen a hétvégén perselyadományunkat a templomjavára adtuk.

3) Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

4) Szombaton fatimai engesztelő napunk lesz Toronyban. A szentségimádás fél 7-kor kezdődik, a szentmise 7-kor, majd ezt követően a körmenet az Újvári utcán halad végig. Elfogadható időjárás esetén szabadtéri szentmise lesz a templom melletti lourdes-i barlangnál. Kérem, hogy amerre a körmenet elhalad gyertyával és virággal díszítsük az ablakot. A szentmisén szentbeszédet mond Németh Károly atya ny. plébános, kanonok  úr, aki a szentségimádás alatt a gyónók rendelkezésére áll. Kérem, hogy mind a négy községből minél többen imádkozzunk együtt ezen az estén is magyar hazánkért, s annak lelki megújulásáért! Különösen is kiemelkedő ez a nap, hiszen a fatimai jelenés 100. évfordulója!

5) A fatimai szentmise egyben vasárnapra szóló szentmise is lesz, a fatimai mise miatt plébániánk területén a miserend módosul. Az előesti szentmise Toronyban lesz szombaton. Vasárnap reggel 8 Dozmat, fél 10 Bucsu, ¼ 12 Sé. Toronyban vasárnap nem lesz szentmise.

6) Örömmel hirdetem, hogy a fatimai jelenés 100. évfordulójára sikerült Michael Hesemann könyvét magyar nyelven is kiadni, a könyv lefordítását szorgalmaztam, a könyvet lektoráltam, s az utóbbi hónapokban sokat dolgoztam rajta, hogy e kerek évfordulóra megjelenhessen a könyv! A könyv részletesen leírja a fatimai jelenés történetét, a fatimai titkokat, s történelemre kiható erejét! A 437 oldalas könyv megrendelhető a sekrestyében 3.700 ft-os áron.

7) Május 20-ig rendelkezhetünk a személyi jövedelemadó kétszer  1%-val, kérjük, hogyha lehetőségükben áll, a 0011-es számon ajánlják fel a Katolikus Egyház javára, a másik 1% százalékot pedig valamilyen egyházi karitatív célra, vagy egyházi oktatási intézmény javára.

8) Az elkövetkezendő napokban imádkozzunk érettségiző diákjainkért!
Kirándulni hívja a toronyiakat május 13-án, szombaton a Toronyőr Kulturális Egyesület. A cél a dozmati kiránduló erdő. Minden érdeklődőt szívesen látnak az egyesület vezetői.
Két kapufát is rúgott, ám csak egy gólt szerzett a Torony felnőtt csapata a söpteiek három találatával szemben a huszonhatodik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Az utánpótlás csapat viszont kiütötte ellenfelét.
Tizenéves diákok, köztük a toronyi iskola tanulói a szereplői a Csillagom, Eszter című zenés színdarabnak, amit május 10-én, szerdán délelőtt 11 órakor mutatnak be a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola tornacsarnokában.
Az idei gyermeknaphoz kapcsolódóan hirdette meg a községi önkormányzat az első toronyi torta- és süteményfesztivált, amire május 22-éig várják a jelentkezéseket. Maga a program május 28-án, vasárnap lesz, amikor a résztvevők várhatóan minden benevezett tortát és süteményt elfogyasztanak.