Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Ausztriából érkezett, a kenyérünnepen adták át a toronyi tűzoltók új autóját
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Ausztriából érkezett, a kenyérünnepen adták át a toronyi tűzoltók új autóját
Ausztriából érkezett, a kenyérünnepen adták át a toronyi tűzoltók új autóját

Egy teljesen felszerelt, alig használt, Ausztriából érkezett autóval gazdagodott a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jármű kulcsát ünnepi külsőségek között a kenyérünnepen adta át Bakucz Gábor tűzoltó parancsnoknak Kovács György polgármester.

Újra megélénkültek Torony és az ausztriai Városhodász (Neuhodis) több mint negyedszázada létesített partnerközségi kapcsolatai. Mint arról beszámoltunk, júliusban Városhodász új polgármestere, Joachim Radics meghívta Torony vezetőit, tűzoltóit arra a nagyszabású ünnepségre, amelynek keretében felavatták, felszentelték a település önkéntes tűzoltó egyesületének új gépjárműfecskendőjét. Ott hívta meg Kovács György toronyi polgármester Városhodász vezetőit és tűzoltóit a toronyi kenyérünnepre.

Időközben kiderült, hogy a városhodászi tűzoltók értékesítik alig használt, teljesen felszerelt tűzoltó autójukat. A két település közötti jó kapcsolatokra tekintettel a járművet jelképes összegért megvásárolta a toronyi önkormányzat a helyi tűzoltó egyesület számára.

Az autó kulcsait a toronyünnepen adta át a falu vezetője az egyesület parancsnokának - a városhodászi településvezetők és az új járművükkel érkezett osztrák tűzoltók jelenlétében. Itt volt az ünnepségen Helmut Polczer, Városhodász régi polgármestere is, aki huszonöt éve egyik elindítója volt a partnerközségi együttműködésnek. És a tolmácsolásban ezúttal is Sörös István séi polgármester segített, aki negyedszázada ugyancsak közreműködött a partnerkapcsolatok elindításában.

Az osztrák küldöttség tagjait meg is vendégelték a Torony Vendéglőben. Ezt az alkalmat használta fel a toronyi kastély tulajdonosa, az ugyancsak osztrák Siebenhoffer művészházaspár, hogy 500 eurót adjanak át Kovács György polgármesternek. Az adománnyal a játszótér fejlesztését kívánták támogatni.

A tűzoltó autó átadásán és a vendéglőben készült fotókból összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

A képeket Szabó Zsolt készítette.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo