Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Filmvetítés lesz jövő kedden a toronyi művelődési házban
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Szeptember 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Filmvetítés lesz jövő kedden a toronyi művelődési házban
Filmvetítés lesz jövő kedden a toronyi művelődési házban

Faragó Annamária Menaságra repülj... című dokumentumfilmjét vetítik szeptember 18-án, kedden este 6 órától a toronyi művelődési házban a Toronyőr Kulturális Egyesület jóvoltából.

Faragó Annamária jászfényszarui születésű írónak, dokumentumfilm-rendezőnek a csíkmenasági székelyek életéről és emberi tartásáról készített, Menaságra repülj... című, látványban és gondolatokban gazdag alkotását vetítik szeptember 18-án, kedden este 6 órától a toronyi művelődési házban a Toronyőr Kulturális Egyesület szervezésében.

A film kiválóan mutatja be, hogy milyen példamutatóan őrzik magyar gyökereiket és hagyományaikat a Csíkmenaságon élő székelyek. Láthatják a nézők a híres kürtőskalács-készítést, amelynek származási helye Csíkmenaság, a patkolókovácsot, a kenyérsütést, a Wass Albert regényeiből ismert esztenát, a bútorfestést, a hegedűkészítést, a székelykapu faragását, de mindezeken túl – vagy velük együtt – a székelyek lelkét, a székely humort és az elszakított országrészek magyarjainak emberi drámáját, lelki vívódását.

Ez utóbbi adja a film lényegét, valódiságát - olvasható a film méltatásában. Várják az érdeklődőket a filmvetítésre.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo