Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Elbúcsúztak a nyolcadikosoktól, kiosztották a bizonyítványt, gyémántdiplomást köszöntöttek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Elbúcsúztak a nyolcadikosoktól, kiosztották a bizonyítványt, gyémántdiplomást köszöntöttek
Elbúcsúztak a nyolcadikosoktól, kiosztották a bizonyítványt, gyémántdiplomást köszöntöttek

Megtartotta tanévzáró ünnepélyét a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola. Itt köszöntek el az intézménytől búcsúzó nyolcadikosoktól, kiosztották a bizonyítványt és megjutalmazták a legjobbakat. Az évzáró különleges pillanata volt, amikor köszöntötték a gyémántdiplomás dr. Schermann Verát, a község díszpolgárát.

Fülöp István igazgató üdvözölte a tanévzárón megjelenteket, majd rövid értékelést adott az elmúlt esztendőről. Mint fogalmazott, az intézményben a nevelés és az oktatás harmonikus egységére törekszenek, ezért a magatartás és a szorgalom éppúgy fontos, mint a tanulmányi előmenetel.

Magatartásból a legjobb eredményt az alsós osztályok közül a negyedikesek, a felsőből pedig a nyolcadikosok érték el. Szorgalomból leginkább a másodikosok és az ötödikesek jeleskedtek az elmúlt tanévben. A tanulmányi eredmények is hasonlóan alakultak, hozzátéve, hogy a negyedik osztály nyerte a tanulmányi versenyt. A legkevesebb mulasztóval is ez az osztály büszkélkedhet.

Az intézmény vezetője ezúttal is igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, félelmeket, amelyek évről évre megjelennek az első osztály indításával kapcsolatban. Kijelentette: indult, indul és indulni is fog első osztály a toronyi iskolában, tehát ennek az ellenkezőjével felesleges riogatni a szülőket.

Hozzátette azt is: a végzős tanulóik valamennyien továbbtanulnak, méghozzá egy kivétellel az általuk első helyen megjelölt iskolában.

Aztán sorolta a jobbnál jobb, illetve kiváló eredményeket, amiket az iskola tanulói a tanulmányi, sport- és szabadidős versenyeken elértek, öregbítve ezzel az intézmény hírnevét.

Bejelentette azt is, hogy a nyáron felújítják az iskola tetőzetét, amelynek költségeit a községi önkormányzat vállalta magára. Köszönetét fejezte ki ezért a polgármesternek, Kovács Györgynek, illetve a képviselő-testület tagjainak. Köszönetet mondott a roma önkormányzat vezetőjének, Vidos Lászlónak is az anyagi és erkölcsi támogatásért. Ugyancsak köszönetet kapott a szülők közössége és annak vezetője, Romsics Attiláné, valamint az Aranypatak Kulturális Alapítvány, élén Kissné Kovács Ilonával. Elismeréssel szólt az igazgató a hitoktatók, Tímár Tiborné és Móricz Hajnalka, valamint a tánctanárnő, Kummer Zsuzsanna munkájáról is.

Ezután átadta az elismeréseket. Külön köszöntötte dr. Schermann Verát abból az alkalomból, hogy a pedagógus, a község díszpolgára hatvan évvel ezelőtt vette át a diplomáját. (Erre külön is visszatérünk.)

Végül sokan végignézték, amint a búcsúzó nyolcadikosok színes léggömbjei az ég felé szálltak.

Az eseményről készült képgalériát itt lehet megtekinteni.

B. L.

Fotó: Mátrai IstvánKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo