Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Az iskolai évzárón köszöntötték a gyémántdiplomás dr. Schermann Verát, a község díszpolgárát
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Az iskolai évzárón köszöntötték a gyémántdiplomás dr. Schermann Verát, a község díszpolgárát
Az iskolai évzárón köszöntötték a gyémántdiplomás dr. Schermann Verát, a község díszpolgárát

Megható színfoltja volt a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola múlt szombati tanévzáró ünnepélyének az intézmény egykori tanárának, dr. Schermann Verának a köszöntése abból az alkalomból, hogy hatvan évvel ezelőtt vette át a diplomáját.

Az aranydiplomás pedagógust, a község díszpolgárát Fülöp István igazgató ezekkel a szavakkal köszöntötte:

"Hatalmas élmény olyan dolgot átélni, amiből csak egynek a lehetőségét tartogatja a sors az ember számára. Az ilyen ritka események között is különleges a gyémántdiploma. A drágakőhöz hasonlítják az évforduló elnevezését, mert a legkeményebb ásvány, ezért törhetetlen, a fénye tökéletes, kevés van belőle, az értéke viszont annál nagyobb.

Dr. Schermann Vera 60 évvel ezelőtt vette át a diplomáját, azóta töretlen lelkesedéssel generációk sorait nevelte, tanította több mint három évtizeden keresztül.

Tanítványaival szép sikereket ért el a tanulmányi versenyeken, a vetélkedőkön, a kulturális rendezvényeken, a táborozásokon, a túrákon. Munkaköri feladatain túl mindig nagy figyelmet fordított a hátrányos helyzetű gyermekekre. Pedagógiai hitvallását idézem: "A nevelés társas viszony, személyiségek összetalálkozása, sokszínű és leheletfinom folyamat. Olyan, amely során test, lélek és szellem együtt alakul, amely során tanár és növendéke együttesen formálódik."

Időközben, talán éppen az elébb idézett gondolatok miatt pedagógiai szakos diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Doktori címet szerzett, disszertációjában feldolgozta Torony oktatásának és nevelésének történetét. Az alapos, mindenre kiterjedő értekezés több mint egy évszázad fejlődését öleli át egészen a kezdetektől, 1874-től.

Jómagam 9 évig lehettem a kollégája, sőt szomszédja a tanári szobában. Emberséget, tisztességet tanultam tőle. Sokszor segített megoldani egy-egy nevelési problémát.

Vera néni azon kevesek közé tartozik, akinek egyetlen munkahelye volt az iskolánk, és innen ment nyugdíjba 1989-ben.

Nyugdíjas éveiben is lelkesen és nagy odaadással dolgozott a községünkért. Önkormányzati képviselőként is rengeteget tett környezetünk fejlődéséért. Mint alpolgármester szervezte és segítette a község életét.

Elhivatottságával szép példát ad a követőinek. Nekünk, kik tanítványai és munkatársai voltunk.

Vera Néni! Köszonjük."Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo