Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Továbbjutott a kupában, a megyei harmadosztályban rajtol jövő vasárnap a Torony KSK
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Továbbjutott a kupában, a megyei harmadosztályban rajtol jövő vasárnap a Torony KSK
Továbbjutott a kupában, a megyei harmadosztályban rajtol jövő vasárnap a Torony KSK

Tizenegyesekkel ugyan, de legyőzte a Torony KSK a Kőszegfalva együttesét a múlt vasárnapi kupafordulóban, így továbbjutott a következő körbe. Időközben kiderült, hogy a toronyi csapat a megyei harmadosztályban folytatja idén ősztől, az első találkozója jövő vasárnap Sorkifaludon lesz.

Nagy változások labdarúgó csapatunknál címmel jelent meg közlemény a Torony KSK megújult honlapján arról, hogy a csapat nem tudta vállalni az indulást a megyei másodosztályban, így ősszel a harmadosztály Szombathelyi-csoportjában folytatja a küzdelmeket.

Mint írják, júliusban benyújtották a nevezést a megyei másodosztályú bajnokságra, ám időközben kiderült, hogy nem tudják biztosítani az U-19-es csapat létszámát a következő okok miatt:

      - Veizer Bálint kapus elköltözött a megyéből.
      - Három játékos túlkoros lett, nem szerepelhet az U-19-ben.
      - Két fiú eligazolt.
      - Egy ifi játékos külföldre ment dolgozni.
      - Ketten bejelentették, hogy abbahagyják a focit.
      - Romsics decemberig eltiltott.

Az elnökség mérlegelte a helyzetet és arra a nagyon szomorú döntésre kényszerült, hogy az U-19-es csapat létszámhiánya miatt módosítják a nevezésüket, és a harmadosztályban indulnak. Nagyon kemény határozat volt ez, de még mindig jobb, mint nagy kockázattal elindulni a másodosztályban, és esetleg több létszámhiányos kiállás után kizárják a csapatot. Kizárás esetén mindkét csapatot törlik, és nincs tovább foci.

"Felnőtt csapatunk játékosai bánatosan, de tudomásul vették a kényszerű helyzetet. A csapat egységét, összetartását bizonyítja, hogy a két egyetemistán kívül senki nem hagyta el a sportkört. Viszont sikerült erősíteni toronyi kötődésű focistákkal. Visszaigazolt Toldi Péter Uraiújfaluból, Görög Péter Bükről, Kovács Gábor Táplánszentkeresztről és Buday László Gencsapátiból. A mi játékosunk lett Mester Ádám a Király FC-ből, akinek a nagyszülei toronyiak. Az edző továbbra is Iszak Sándor, aki nagyon bő kerettel dolgozhat. Reméljük, elindul egy megtisztulási folyamat is, és újra feljebb tudunk lépni.

Kedves Szurkolóink! Kérjük, próbálják megérteni és elfogadni a döntésünket, és ezután is álljanak a csapat mellé!" - hangsúlyozza az elnökség közleménye.

A csapat időközben lejátszotta a Magyar Kupa megyei első fordulójának mérkőzését. A Kőszegfalva elleni meccs a rendes játékidőben 3-3-as döntetlennel végződött, 11-esekkel a toronyiak jutottak tovább.

A harmadosztály tizennégy csapatos Szombathelyi-csoportjának rajtja augusztus 27-én lesz. A Torony KSK Sorkifaludon lép pályára, a meccs fél 6-kor kezdődik.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo