Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Martinus Exclusive Koncertek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Martinus Exclusive Koncertek
Martinus Exclusive Koncertek

A ”Martinus Exclusive Koncertek”-hangversenysorozat létrejötte két alapötlet tovább gondolásának az eredményeként született meg. Lakner - Bognár András, a  szombathelyi Székesegyház karnagya a Székesegyházban szeretett volna koncerteket, a Szily János Látogatóközpont megnyitásakor Dr. Perger Gyula igazgató pedig a Püspöki Palota dísztermét szerette volna megnyitni a nagyközönség előtt zenei esték, kamarakoncertek céljából is. E két szándék találkozásából kerül megszervezésre a Martinus Exsclusive Koncertek a Püspöki palota dísztermében, valamint a Székesegyházban. A szándékot Dr. Székely János püspök atya is támogatta, mind a Püspöki Székesegyházat, mind az otthonául szolgáló Püspök Palotát szívesen nyitotta meg ebből a célból is a közönség előtt.

A Martin Exclusive koncertsorozat szeptembertől 19-től december 19-ig igényes klasszikus zenével és értékes előadásokkal tölti meg e két patinás épület - a Székesegyház, valamint a Püspöki Palota- tereit. A Püspöki Palota díszterme, kiváló akusztikájával elsősorban kamara-előadóestek helyszínéül szolgál, olyan neves előadókkal, mint Balog József, a több mint tíz nemzetközi díjjal elismert zongoraművész, a méltán híres szombathelyi Bozsodi – vonósnégyes, vagy Császár Angéla színművésznő, akinek irodalmi estjét hallgathatják, de emellett októberben a  Francia Líra keretében ének, hárfa és fuvola koncertet hallhatnak Vörös Szilvia, Razvaljajeva Anasztázia, Duleba Lívia művészek előadásában.

A székesegyházi koncerteken jelentős szerepet kap az egyházmegye legnagyobb és legmodernebb orgonája, amely páratlan hangjával méltó a „hangszerek királynője” megtisztelő címre. Az orgonát Magyarország egyik első számú orgonaművésze, Virágh András szólaltatja meg először a hangversenysorozat keretében, de a feltörekvő nemzedék koncertjeit is örömmel hallgathatjuk. Egy igazi kuriózum lesz a Szent Efrém férfikar hangversenye, akik a görög-keleti egyházzene világhírű képviselői. Az sorozatot Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő Szent Karácsony című koncertje zárja, a Megváltó születésére való előkészületként.

Jegyek rendkívül kedvezményes áron 1.500 ft és 2.000 ft -ért vásárolhatók keddtől szombatig 9 és délután 5 között a Szily János Látogatóközpontban.

Az első előadás Balogh József a több mint tíz nemzetközi díjjal elismert zongoraművész Chopin és Liszt zongora estje lesz, a Püspöki Palota dísztermében szeptember 19-én, kedden este fél 8-kor.

A plakátok mellett kiadásra kerül egy koncert füzet is, amelyben püspök atya gondolatait is olvashatják:

A teremtett világ, a hegyek a fák, a patakok, a felhők kristálytiszták, hibátlanok. Olyanok, mint egy gyönyörű szimfónia, amelyben egyetlen hamis hang sincs. Igen gyakran úgy tűnik, hogy ebben a gyönyörű szimfóniában az egyetlen hamis hang az ember. A mi zajjal, szeméttel teli városaink, a békétlenségünk és vitáink.

Milyen jót tesz az embernek, ha egy-két órára, a zene szárnyain meghallja a világ tiszta harmóniáját, a Teremtő által elindított gyönyörű dallamot! Ilyenkor talán könnyebb a saját életünk hamis hangjait is észrevenni, javítani. És milyen jó, ha mindez olyan egyedülálló környezetben történhet, mint a Szombathelyi Püspöki Palota, amely hazánk talán leginkább egységesen, érintetlenül megőrzött barokk épülete, vagy a Szombathelyi Székesegyház, amely hazánk harmadik legnagyobb, gyönyörűen felújított temploma egy hatalmas, páratlan hangú orgonával!

Szeretettel várunk mindenkit, hogy túllépve az idő korlátain találkozhasson azzal a szépséggel, amely örök, és találkozhasson a Szépség Forrásával, a Teremtő Istennel is.

 

Programok:


szeptember 19. kedd 19.30, Püspöki Palota - Balogh József zongoraművész Liszt és Chopin estje – 2.000 ft

szeptember 20. szerda 19.30, Székesegyház - Virágh András orgona hangversenye – ingyenes

szeptember 27. szerda 19.30 Székesegyház- Dankos Attila orgonahangversenye – ingyenes

október 4. szerda 19.30 Székesegyház – Lakner- Bognár András orgonahangversenye – ingyenes

október 11. szerda 19.30 Székesegyház- Kertesi Ingrid és tanítványai áhítat estje- 1.500 ft

október 24. kedd 19.30 Püspöki Palota- “ Francia Líra”- Vörös Szilvia, Razvaljajeva Anasztázia és Dubleba Lívia koncertje 1.500 ft

november 8. szerda 19.30 Székesegyház Szent Efrém férfikar 2.000 ft

november 21. kedd 19.30 Püspöki Palota – Bozsodi Quartet hangversenye – 1.500 ft

december 6. szerda 19.30 Székesegyház Szent Karácsony. Kertesi Ingrid, Lakner Bognár András, és a Brenner János Általános Iskola gyermekkórusának hangversenye 1.500 ft

december 19. kedd 19.30 Püspöki Palota Békesség ünnepén, Császár Angéla adventi előadóestje

Brossúra letöltéseKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo