Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Plébániai hírek - Tartós élelmiszereket gyűjtenek a templomokban húsvétra a rászorulóknak
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Szeptember 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Plébániai hírek - Tartós élelmiszereket gyűjtenek a templomokban húsvétra a rászorulóknak
Plébániai hírek - Tartós élelmiszereket gyűjtenek a templomokban húsvétra a rászorulóknak

A Püspöki Kar felhívására a toronyi plébánia az idén is meghirdette a rászorulókat segítő akcióját, amelynek során tartós élelmiszereket gyűjtenek a templomokban. Dr. Perger Gyula plébános arra kéri a híveket, hogy a szentmisék alkalmával vigyék el a tartós élelmiszerekeből álló felajánlásukat, és tegyék azt a templomban erre kijelölt helyre március 18-áig, vasárnapig.

Az adományokat a karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Ez az akció ahhoz az ősi egyházi hagyományhoz kapcsolódik, amikoris a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők a megtakarított javaikat a szegényeknek adták.

"A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Isten áldja meg segítőkész családjainkat! Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát" - fogalmazott a plébános.

Pénteken, azaz ma este fél 7-kor a toronyi templomban a leendő bérmálkozók szüleinek szülői értekezlete lesz. Vasárnap délután 4 órakor ugyancsak a toronyi templomban az idén házasságra készülők jegyesoktatását tartják.

A plébános köszöni a katolikus iskolák javára gyűjtött perselyadományokat, erre a célra a négy községben csaknem 90 ezer forint gyűlt össze.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo