Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Tanévzárót tartott a toronyi általános iskola, elbúcsúztatták a nyolcadikosokat
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Tanévzárót tartott a toronyi általános iskola, elbúcsúztatták a nyolcadikosokat
Tanévzárót tartott a toronyi általános iskola, elbúcsúztatták a nyolcadikosokat

Elbúcsúztatták a nyolcadik osztályosokat, kitüntették az arra érdemes, jó tanuló, illetve jó sportoló diákokat, köszöntötték a pedagógusokat és az intézményt önzetlenül segítő szülőket, alapítványi tagokat a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola szombaton megtartott tanévzáró ünnepélyén.

A nyolcadikosok ballagásával vette kezdetét a tanévzáró, majd Fülöp István igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük az ünnepség vendégeit, a munkatársakat és a diákságot.

"Iskolánkban a szellemi nevelés mellett a testi és a lelki nevelés harmonikus egységére törekszünk, ezért a magatartás és a szorgalom éppen úgy fontos, mint a tanulmányi előmenetel" - kezdte beszédét az igazgató, majd ismertette, hogy magatartási, szorgalmi és tanulmányi téren egyaránt az első osztályt lehet kiemelni az alsó tagozatból, a hetediket pedig a felsős osztályok közül. Hozzátette: a hiányzások száma a tavalyihoz képest ugyan csökkent, de még mindig magas. A legkevesebbet a harmadik osztály tanulói hiányoztak az elmúlt tanévben.

A most ballagó, végzős diákok kivétel nélkül továbbtanulnak, mindannyian az általuk megjelölt első iskolába nyertek felvételt. Két gimnázium, három szakgimnázium és öt szakközépiskola szerepel a megcélzott intézmények között.

Ahogy az előző években, az idén is sokféle tantárgyi és egyéb versenyen vettek részt a toronyi iskola diákjai. Nem is akármilyen eredménnyel. Az idő szűke miatt az igazgató csak a legjelentősebbeket ismertette. A legszebb eredményeket a sportoló diákok "szállították". Két hete a kosárlabdások (Németh Doroti, Bódi Noémi, Horváth Eszeter és Váradi Boglárka) képviselték Vas megyét Székesfehérváron, az országos versenyen. Hétfőtől rendezik Szombathelyen a kis iskolák diákolimpiáját, ahová Romsics Lili, Vincze Laura és Gombás Bence kvalifikálta magát, miután korcsoportjuk megyei bajnoka lettek. Kiemelkedtek még a képzőművészeti szakkör pályázati és versenyeredményei.

Örömmel jelentette be az igazgató, hogy a tavaly nyári tetőfelújítás után a téli szünetben kicserélték az emeleti szekrényeket, tavasszal pedig a sportpályák is megújultak. Köszönetét fejezte ki a toronyi önkormányzatnak, személy szerint Kovács György polgármesternek, valamint Gerbosits Jánosnak és csapatának. Utóbbiak mindig gyorsan, ugyanakkor lelkiismeretesen oldották meg a felmerült problémákat. Köszönetet mondott az intézményvezető a szülőknek is - név szerint Gombás Zsoltot, Fehér Róbertet és Varga Attilát említette -, akik gyakran voltak a segítségükre. Ugyancsak köszönet hangzott el a hitoktatók (Varga-Szabó Annamária és Fehér Csabáné), illetve a tánctanárnő (Kummer Zsuzsanna) felé is. Fülöp István kiemelte még Móriczné Pusztai Erzsébet tanítónő lelkes és odaadó munkáját, amivel kisegítette a tantestületet, és egész évben vállalta a helyettesítést a negyedik osztályban.

Ezután a jubiláns pedagógusokat köszöntötték, majd az Aranypatak Kulturális Alapítvány kuratóriumi tagjainak munkáját méltatták. A grémiumban személyi változások is voltak.

Az ünnepség végén ünnepélyesen elköszöntek a végzős diákoktól, akik zárásként a levegőbe engedték az addig őrzött kék és fehér színű lufikat.

A tanévzárón készült képekből összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

B. L.

Fotó: Szabó ZsoltKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo