Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Vidos László volt az egyik házigazdája a hétvégi olaszfai roma napnak
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Vidos László volt az egyik házigazdája a hétvégi olaszfai roma napnak
Vidos László volt az egyik házigazdája a hétvégi olaszfai roma napnak

Vidos László, a toronyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke a Vas Megyei Roma Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként az egyik házigazdája volt a hétvégén Olaszfán megrendezett első Vas megyei roma napnak. Ő köszöntötte elsőként a megjelenteket.

– Ha többen vagyunk, még jobb lett volna, de örülök, hogy ennyien eljöttek – mondta rövid köszöntőjében szombaton az olaszfai közösségi háznál Vidos László, a Vas Megyei Roma Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Köszönetet mondott a szervezőknek: Farkas Jánosnénak, az olaszfai roma nemzetiségi önkormányzat elnökének, hogy megszervezték a Vas megyei roma napot. Kezdésként latinos hangulat uralta az udvart: olaszfai táncosok, a Salsa Prima Dance igyekezett felforrósítani az esőre álló délutánt - írta képes tudósításában a megyei napilap online kiadása.

Cigány népdalokat, szabolcsi mozdulatokat hozott Olaszfára a Karaván Família. S nemcsak az előadók táncoltak, táncra perdült még Vidos László is. A megyei roma önkormányzat elnöke megmutatta, hogyan kell mulatni a roma zenére, ami több szempontból is hungarikum – erre már V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet - folytatódik a tudósítás, amit itt lehet elolvsni teljes terjedelmében. A cikkhez számos képet is mellékeltek.

A tudósítás kitér arra is, hogy harmadszor rendeztek roma napot Olaszfán, de ez volt az első, amely az egész megyére szólt.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo