Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Újra megélénkülhetnek a kapcsolatok Torony és az ausztriai Városhodász (Markt Neuhodis) között
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Újra megélénkülhetnek a kapcsolatok Torony és az ausztriai Városhodász (Markt Neuhodis) között
Újra megélénkülhetnek a kapcsolatok Torony és az ausztriai Városhodász (Markt Neuhodis) között

Nagyszabású ünnepséget rendeztek az elmúlt szombaton az ausztriai Városhodászon (Markt Neuhodis): felszentelték a település önkéntes tűzoltó egyesületének új tűzoltó járművét. Az eseményre toronyi delegációt is hívtak, így remény van arra, hogy újra megélénkülnek a két település közötti kapcsolatok.

Torony és Városhodász között 1993-ban, tehát immár negyedszázada létesült partnerközségi kapcsolat, ami jó tíz esztendeig töretlenül fenn is állt. Elsősorban a kultúra és a sport területén volt együttműködés, rendszeresek voltak a találkozások, a közös rendezvények, egyfajta barátság is kialakult a két község vezetői, lakói között. Ami aztán egy időre alábbhagyott, ám most újra megélénkülni látszik.

Városhodász új polgármestere, Joachim Radics a közelmúltban Toronyban járt és meghívta a település vezetőit, tűzoltóit a múlt szombati nagyszabású ünnepségre, amelynek keretében felavatták, felszentelték a település önkéntes tűzoltó egyesületének új gépjárműfecskendőjét.

Toronyból kilenc tagú delegáció utazott az eseményre. Ott volt Kovács György polgármester, aki köszöntötte is a helybelieket, továbbá néhány toronyi tűzoltó Novák Balázs elnök vezetésével, valamint Sörös István séi polgármester is velük utazott, aki annak idején segítette a két község közötti japcsolat létrejöttét. Megjelent a vendéglátók között Helmut Polczer, Városhodász régi polgármestere is, aki huszonöt éve egyik elindítója volt a partnerközségi együttműködésnek.

A településvezetők megállapodtak abban, hogy újra rendszeressé teszik a találkozókat, új lendületet adnak a kulturális és sportkapcsolatoknak, továbbá keresik az együttműködés új formáit is.

Kovács György toronyi polgármester egyúttal meghívta a városhodászi vezetőket az augusztusi kenyérünnepre.

Az eseményen készült néhány fotót itt lehet megtekinteni.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo