Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Roma napot tartott Toronyban a helyi nemzetiségi önkormányzat
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Roma napot tartott Toronyban a helyi nemzetiségi önkormányzat
Roma napot tartott Toronyban a helyi nemzetiségi önkormányzat

A karon ülő kisgyermekektől a szépkorúakig mindenki nagyon jól érezte magát a július 22-én megrendezett toronyi roma napon, amelynek szervezője és lebonyolítója a helyi nemzetiségi önkormányzat volt.

Roma napra hívta a toronyiakat a helyi roma nemzetiségi önkormányzat Vidos László elnök vezetésével július 22-én, vasárnap. A programokat a művelődési ház mögötti rendezvénytéren tartották.

Már délelőtt tíz órakor ütemes mozgásba kezdtek a kezek és a lábak, Standi István zenéjét hallva ugyanis senki sincs, akit rögtön ne ragadna magával a jókedv. A gyerekek a játszótéren és az erre az alkalomra felállított láncos körhintán szórakoztak, de a nagyobbak és a bátrabbak felülhettek a póniló hátára is.

Eközben a felnőttek csakhamar táncra perdültek. Volt, aki a színpadon, mások a füves területen, voltak, akik párban, csapatban, mások "szólóban" ropták a táncot, amiből természetesen nem hiányoztak a jellegzetes roma kéz- és lábmozdulatok. Különösen akkor élénkült meg a "tánctér", amikor a színpadon a Karaván famili zenélt.

Délben vendégül is látta a nap résztvevőit a roma nemzetiségi önkormányzat, a Torony Vendéglőben pacal, marhapörkölt és rántott csirkemell volt a menü, amihez egy ital is járt. Délután aztán folytatódott a program a rendezvénytéren, három órától az esti záróráig ismét Standi István zenéje szórakoztatta a közönséget. A fiatalok még rap bemutatóval is bizonyították a tehetségüket. Az időjárásra se lehetett panasz, így nem is csoda, hogy határtalan volt a jókedv a toronyi roma napon.

Erről a galériában megtekinthető képek is tanúskodnak.

Fotó: Szabó Zsolt



Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo