Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Kiemelkedően jól teljesített a Torony KSK minden játékosa a vasárnap idegenben lejászott, Perenye elleni mérkőzésen a 20. fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Kár, hogy a csapat nem tudott feljebb lépni a tabellán.
Manapság az egyik legnépszerűbb videó az interneten a Toronyi Aranypatak Asszonykórus A nézését meg a járását című produkciója - hívta fel a figyelmet a nyugat.hu. Már több mint kétmillióan nézték meg a filmet, nagyon sok a kommentelő és a lájkoló is.
A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz a toronyi templomban a plébániához tartozó tizenhat gyermek elsőáldozása. Május 6-án, jövő vasárnap pedig dr. Székely János megyés püspök áldja meg délelőtt negyed 12-kor a séi templom felújított oltárait és szószékét.
Rendhagyó esemény volt a toronyi nyugdíjas klub áprilisi összejövetele - itt és ekkor mutatták be Kámán István Bucsu községről írt könyvét, ami Sóskadomb címmel jelent meg a közelmúltban. A művelődési házban megtartott könyvbemutatón egy dolog biztosan kiderült: ha felidézzük az ötvenes-hatvanas évek hétköznapjainak történeteit, azok akár Toronyban is "megeshettek" volna.
Megszerezte az első tavaszi győzelmét a Torony KSK együttese vasárnap a Gyöngyösfalu ellenében a 19. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. A csapat így is a negyedik helyről folytathatja a pontgyűjtést.
Bűnmegelőzési felhívást tett közzé a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya az árubemutatókkal egybekötött termékértékesítéssel kapcsolatos bűncselekmények megelőzésére.
Dr. Perger Gyula toronyi plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik áldozatot hoztak, illetve akik a háttérben imádkoztak a vasárnapi bérmálás sikeréért. Egyúttal további imádságra buzdította a híveket, hogy a bérmálkozók a szentség vételével hitükben valóban megerősödjenek és továbbra is aktív tagjai maradjanak a közösségnek.
A remélt három pont helyett csak egyet hozott haza Vasasszonyfáról a Torony együttese vasárnap a 18. fordulóban lejátszott márkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Ezzel még hátrébb csúszott a tabellán.
A tollaikat és a lakhelyüket rendezgették csütörtökön reggel a temetői út melletti oszlopon található fészkre nemrég visszatért toronyi gólyák. Láthatóan épségben és egészségben vészelték át a hosszú utat, így semmi se akadályozza meg őket abban, hogy készüljenek a költésre.
Ponosztozkodással zárult vasárnap a Nárai toronyi vendégszereplése a 17. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Most a 4. helyen várja a folytatást a Torony KSK csapata.
A választókerületi eredményeket (75,29 százalék) kissé alulmúlva, 67,75 százalékos részvétel mellett egyéniben dr. Hende Csaba, listán pedig a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot Toronyban a vasárnapi országgyűlési képviselő választáson. A választókerület győztese dr. Hende Csaba.
Közzétette a Müllex Kft. az idei második negyedévre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendet, valamint kijelölte a szelektív zsákos hulladékgyűjtés napjait.
Toronyban tartja tavaszi papi gyűlését a Jáki Esperesi Kerület április 9-én, hétfőn, amit dr. Székely János megyés püspök vezet. Délelőtt 10 órakor a megyés főpásztor mondja a szentmisét a toronyi templomban, amelyre dr. Perger Gyula plébános szeretettel hívja a helybelieken kívül a plébániához tartozó falvak híveit is.
A március 18-án a pálya használhatatlansága miatt elhalasztott, nagypénteken lejátszott 14. forduló mérkőzésén hazai pályán vereséget szenvedett a Sorkifaludtól, míg a húsvét vasárnapján megrendezett 16. fordulóban Acsádon döntetlen ért el a Torony együttese a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Nagycsütörtökön az esti szentmise este 6 órakor kezdődik Toronyban és Bucsuban. Ez a nap az Oltáriszentség és az Egyházi rend szentségének a születésnapja. A szentmisén elvégezik a lábmosás szertartását. Ilyenkor az orgonák és a harangok elhallgatnak. A szentmise után oltárfosztást végeznek, majd ezt követi a virrasztás az Olajfák hegyén vérrel verejtékező Krisztussal.