Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

A havazás miatt változhat a hulladék elszállításának megszokott rendje – tájékoztatott az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. Ahol esetleg elmarad az ürítés, ott a következő alkalommal a kuka mellé kihelyezett, zsákban gyűjtött hulladékot térítésmentesen elviszik.




Február 10-én immár hetedik alkalommal rendeztek egyházközségi bált Toronyban, a sportcsarnokban. Az est kezdetén dr. Perger Gyula plébános köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Hende Csabát, az Országgyűlés alelnökét, a térség országgyűlési képviselőjét, valamint a bálon résztvevő 284 vendéget.




Kilencvenedik születésnapja alkalmából az otthonában köszöntötte Antal Ferencnét csütörtökön Kovács György toronyi polgármester és Horváth Eszter jegyző. A falu vezetője átadta az ünnepeltnek az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot is.




Megkezdték az április 8-ai országgyűlési választásról szóló értesítők kikézbesítését az érintett mintegy 7,9 millió választópolgárnak – közölte az MTI. Legkésőbb február 19-éig postázzák a leveleket.




Hétköznapi hősök címmel jelent meg cikk a megyei napilapban, majd annak online felületén egy nehéz sorsú toronyi család mindennapi küzdelmeiről. Szerencsére sok segítséget kapnak, de a házuk villamos vezetékrendszerének a felújításához szükséges ötmillió forint előteremtése így is csaknem kilátástalan.




A Savaria Táncsport Egyesület junior korosztályú formációs versenyzői ezüstéremmel, míg a felnőtt korosztályú csapat tagjai magyar bajnoki címmel térhettek haza a február első hétvégéjén Szigetszenmiklóson megrendezett magyar bajnokságról. A két kiválóan szereplő csapatnak öt toronyi tagja van.




Február 10-én, szombaton tartja farsangi batyus bálját az egyházközség a toronyi sportcsarnokban. Belépő és támogató jegyeket a csütörtöki nappal bezárólag még lehet vásárolni a plébániai fogadóórán, illetve az egyházközségi elnököktől.




Hagyományos fánk kategóriában Szalai Balázs, a különleges fánkok versenyében pedig Gáspárné Leibinger Gabriella kapott első díjat, míg a közönségszavazás nyertese Ajkay Dorottya lett a szombaton első alkalommal megrendezett toronyi farsangi fánk fesztiválon.




Edzőmeccsek sorozatával készül a Torony KSK labdarúgó csapata a tavaszi idényre, amikor is a megyei bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában folytatja a pontvadászatot. Valamennyi tervezett ellenfél magasabb osztályú, így az ellenük elért eredmény jó erőfelmérő lesz.




Február 2-a, péntek Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon a plébániatemplomban, Toronyban lesz szentmise este 6 órakor, amelyen elvégzik a gyertyaszentelés szertartását. A szentmisére a plébániához tartozó valamennyi községből szeretettel hívják és várják a híveket.




Tizenkét napos - tizenegy éjszakás - olaszországi körutazásra és zarándoklatra készülhetnek a toronyi plébániához tartozó hívek. A május végére, illetve június elejére szervezett programra március 3-án, szombaton reggel 8 és délelőtt 10 óra között lehet majd jelentkezni a plébániahivatalban az előleg befizetésével. Mutatjuk a részletes programot, amit érdemes alaposan áttanulmányozni.




Ma este 7 órai kezdettel tartja ülését a toronyi plébánián a Plébániai Tanácsadó Testület, amelynek munkájában falvanként 3-3 képviselő vesz részt. A testület ülésén a 2017. évi zárszámadásról és a 2018. évi költségvetésről lesz szó.




Nagy érdeklődés övezi a múlt héten meghirdetett első toronyi farsangi fánk fesztivált, amit február 3-án rendez meg a települési önkormányzat a helyi sportcsarnokban. Sokan fontolgatják, hogy beneveznek a fánkmustrába. Ezt csak a nevezési lap kittöltésével tehetik meg, amihez itt is hozzá lehet férni.




2010 után az idén ismét meghirdette a Torony KSK a Focifarsang elnevezésű teremlabdarúgó tornát, amit az elmúlt hétvégén bonyolítottak le az iskola sportcsarnokában. Tizenhárom csapat nevezett, a Majdnem Befutottak végzett az első helyen. A végső sorrend büntető rúgásokkal alakult ki.




Németh Istvánné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak múlt csütörtöki farsangi délutánján. A toronyi és a dozmati klub tagjai felköszöntötték a születésnapját ünneplő dr. Perger Gyula plébánost, majd énekkel, tánccal tették emlékezetessé a délutánt.