Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Január 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Abban a szerencsés helyzetben - és élményben - lesz része kedden délután, illetve este a toronyi gyerekeknek, hogy otthonukban látogatja és ajándékozza meg őket az önkormányzat Mikulása.
Egy sikeres pályázat révén teqball asztallal gyarapodott a Torony Községi Sportkör sporteszköz állománya. Az asztal megérkezett, már fel is állították. A tervek szerint tavasztól mindenki használhatja majd az új sporteszközt, sőt, versenyeket is szerveznek.
A Mikulás csizmája című előadásra, illetve a mindenki Mikulásával történő találkozásra hívja és várja a toronyi gyerekeket és persze a szüleiket és a nagyszüleiket is a település önkormányzata december 4-én, hétfőn délután öt órakor a helyi művelődési házba.
Kertesi Ingrid, Lakner-Bognár András és a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium gyermekkórusának adventi karácsonyváró koncertje lesz a Martinus Exclusive sorozat keretében december 4-én, hétfőn este fél nyolckor Szombathelyen, a székesegyházban.
1) Egyházmegyénk korábbi főpásztora Dr. Konkoly István püspök atya hétfőn délután a szombathelyi kórházban a betegek kenetével és a szent útravalóval megerősítve hazatért a Mennyei Atya házába. Temetése szerdán 11-kor lesz a Székesegyházban, ahol ¼ 11-től már rózsafüzért imádkozunk lelki üdvéért! A püspöki rendelet értelmében minden plébánián gyászmisét mutatnak be az elhunyt lelki üdvéért, így plébániánk területén a temetést megelőző napon kedden este 6-kor lesz gyászmise a püspök atyáért a plébániatemplomban Toronyban, amelyre mind a négy falu híveit tisztelettel várom! A temetés estéjén a püspöki rendelet szerint az esti úrangyala után negyed óráig szól majd a harang az egyházmegye valamennyi templomában, plébániánk területén ezen kívül vasárnap, hétfőn és kedden érte szól majd a harang 10-kor és 13-kor is. Imádságainkban emlékezzünk meg Konkoly István püspök atyáról, aki 19 éves főpásztori szolgálata alatt valamint nyugdíjas éveiben is többször tett látogatást plébániánk területén.

2) Ma Krisztus Király vasárnapja van. Ezzel a vasárnappal lezárul az egyházi év, s jövő vasárnap már advent 1. vasárnapja lesz, jövő hétvégén az otthonról elhozott adventi koszorúkat megszenteljük a szentmise kezdetén. Egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével december 10-ig tehetünk eleget, ezt követően nem tudunk egyházi adó befizetést elfogadni.

3) Jövő héten a filmklub keretében XII. Piusz pápáról szóló film 2. részét tekintjük meg, a szokott helyen és időben este 6-kor hétfőn Dozmaton, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban és pénteken a keddi gyászmise helyett Sében.

4) Kérem, hogy a megrendelt naptárakat és kalendáriumokat vegyétek át a sekrestyében a jövő vasárnappal bezárólag.

5) December 4-én hétfőn, Kertesi Ingrid művésznő és a Brenner Iskola ünnepi adventi-karácsonyváró koncertet ad a Székesegyházban a Martinus Exclusive koncertek keretében. Jegyek 1.500 ft-os áron a Látogatóközpontban vásárolhatók keddtől szombatig 9 és délután 5 között!

6) Kezdődik az advent, s az hat éve bevezetett kedves szép szokást szeretnénk folytatni, a Szent Család képe végig vonulna a falun december 1-től 24-ig, Szállást keres a Szent Család mottóval, egy-egy napra befogadhatjuk a Szent Család képét, s esténként összegyűlhet a család, s köszöntheti a Szent Családot, s másnap a listán szereplő családnak kellene tovább adni a képet. Akik szeretnék befogadni a Szt. Családot, kérem, iratkozzanak fel a sekrestyében pontos név, cím és telefonszám bediktálásával, most a szentmise után.

7) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a sekrestyében. December 1-én, elsőpénteken délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a mai szentmise és a hétköznapi szentmisék után csütörtök estével bezárólag jelentésetek a betegek nevét a sekrestyében.

8) Sében a faluházban, kedden délután 3-kor Dr. Jakabné dr. Varga Cecília tart előadást kérdezze meg gyógyszerészét címmel az érdeklődőknek!

9) Jövő vasárnap délután 5-kor a séi templomban advent-karácsonyváró koncert lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak!

10) A miseszándékok rendje tájákoztató jelleggel erre a linkre kattintva letölthető.
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa és a Szombathelyi Képző Központ Nonprofit Kft. a TOP-6.8.2-15-SH-2016-00001 azonosító számú projekt keretében, konzorciumi együttműködésében foglalkoztatási együttműködést, paktumot hozott létre.
Felhívást jelentetett meg a Földművelésügyi Minisztérium a lakossági tüzelőberendezések szakszerű üzemeltetéséről, az elégethető tüzelőanyagokról. Ebben egyebek mellett kitérnek arra is, hogy a hulladékok háztartási tüzelőberendezésben történő égetése Magyarországon jogszabályilag tilos.
Az anyagi terheik könnyítése érdekében egyszeri gyermeknevelési támogatásban részesíti a toronyi önkormányzat az arra jogosult, a településen lakóhellyel rendelkező, nem iskolai nevelési-oktatási intézménybe járó, 0-6 éves korú gyermekek szüleit. A kérelem benyújtásának határideje december 6-a.
Vasárnap véget ért az őszi szezon, a Torony KSK újabb győzelmével a második helyről várhatja a tavaszi rajtot a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Az idén is remek hangulatban telt és hajnali fél 3-ig tartott a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola Szülői Közösségének hagyományos, jótékony célú bálja, amit a múlt szombaton tartottak meg a Torony Vendéglőben.
Adventi koszorúk és kézműves karácsonyi díszek bemutatója és vására lesz szombaton, illetve hétfőn délelőtt Toronyban, a művelődési ház előtti téren. Akik igénylik, meg is tanulhatják az angyalkák, hóemberkék és ajtódíszek készítését.
Rangadót játszott vasárnap a Torony KSK az Oszkó csapata ellen, és veszített a tizenkettedik - utolsó előtti - fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Hirdetmény 

Szociális tűzifa támogatás 

 

Torony Község Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázatán 1.333.500,- Ft vissza nem térítendő egyszeri támogatást nyert szociális célú tűzifa vásárlásához.

A rendelkezésre álló mennyiség összesen 75 m3 .

A Képviselő-testület döntése alapján további 75 m3 tűzifa kerül megvásárlásra. A kiosztás előreláthatólag december és január hónapokban két részletben történik meg.

Torony Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete alapján tűzifát igényelhet az a Torony község közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező személy aki, vagy akinek a háztartásában olyan személy él, aki időszakosan bekövetkezett vagy tartósan fennálló létfenntartási problémákkal küzd, feltéve, ha a kérelmező háztartásában a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 300 %-át, mely jelenleg 85.500,- Ft./fő,   egyszemélyes háztartás esetén a 350 %-át, mely jelenleg 99.750,- Ft./fő.

 

(2) A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek a

 a) foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, vagy egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesülők

 b) időskorúak járadékában részesülők,

 c) települési lakhatási támogatásra jogosultak,

 d) települési gyógyszertámogatásban részesülők,

 e) gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelők,

 f) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők,

 g) 65 év feletti nyugdíjasok,

 h) ápolási díjra jogosultak,

 i) közgyógyellátásra jogosultak,

 j) 3 vagy több gyermeket nevelők

 

A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5m3 tűzifa, egyszeri alkalommal. Az önkormányzat a tűzifát a támogatott lakóhelye előtti közterületre szállítja. 

 Az eljárás kérelem alapján indul. A kérelmet a jövedelemigazolásokkal együtt a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban (Rohonczi u. 6.) kell benyújtani, külön erre rendszeresített formanyomtatványon (a kérelmet személyesen a hivatalban Leidl Adrienn ügyintézőtől lehet beszerezni, továbbá a www.torony.hu honlapról letölthető.)

Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a támogatás.

A támogatási kérelmeket a Torony Község Önkormányzata Szociális, Egészségügyi, Gyermek-és Ifjúságvédelmi Bizottsága (SZEB) bírálja el. A SZEB a döntéshez a kérelmezőnél környezettanulmányt készíthet. A szociális tűzifa más részére el nem adható. Ennek tudomásul vételéről a támogatott személy a kérelem benyújtásakor köteles nyilatkozni.

A kérelem letöltéséhez kérem kattintson ide.   

A kérelmet 2017. november 30.  napjáig (csütörtök) 16.00 óráig lehet benyújtani.

 

Kovács György
polgármester

Torony, 2017. november 14.  
Egy hónapon belül hozzálátnak az Aranypatak medrének kotrásához, ezzel gyakorlatilag megkezdődik a dozmati árvíztározó megépítése. Erről Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója nyilatkozott a megyei napilapnak.
Meglátogatták a Parlament épületét, majd megtekintették a Pesti Magyar Színház művészeinek előadásában A muzsika hangja című musicalt annak a több mint száz fős csoportnak a tagjai, akik részt vettek a toronyi plébánia szervezésében a múlt szombati budapesti kiránduláson.