Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

A toronyi egyházközség február 10-én, szombaton este 6 órától tartja a hagyományos batyus bált az iskola sportcsaronákban, amit immár hetedik alkalommal hirdettek meg. Február 24-én, szombaton pedig a Pesti Magyar Színházba utaznak az érdeklődők, ahol a Valahol Európában című darabot tekintik meg.
Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a helyi önkormányzat az első toronyi farsangi fánk fesztivált február 3-án, szombaton délután 4 órai kezdettel az általános iskola sportcsarnokában. Hagyományos és különleges fánkkal lehet nevezni a fánkmustrára január 31-éig.
Betöltötték szerdán a haláleset miatt megüresedett képviselői helyet Toronyban. Az új képviselő, Kissné Kovács Ilona átvette a megbízólevelét, letette a hivatali esküt, majd teljes jogú tagként bekapcsolódott a képviselő-testület munkájába.
Az őszi siker után tavasszal folytatódik a Martinus Exclusive, a Püspöki Palotában és a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott koncertsorozat. Jegyek dr. Perger Gyula plébánosnál korlátozott számban még kaphatók.
Betöltik a haláleset miatt megüresedett képviselői helyet a toronyi képviselő-testület január 17-ére, szerdán délután 4 órára meghirdetett soron következő ülésén, amit az önkormányzati hivatal épületében tartanak. A tanácskozás nyilvános.
Január 13-án, szombaton ismét megtartják Toronyban az immár hagyományos fatimai engesztelő szentmisét és körmenetet. A szertartás főcelebránsa ezúttal dr. Gyürki László gyémántmisés atya, nyugalmazott körmendi plébános lesz.
Böjte Csaba atya árváinak Bucsuban 91 ezer 260, Dozmaton 52 ezer 400, Sében 50 ezer 100, Toronyban pedig 124 ezer 210 forint jött össze, így a plébánia hívei összesen 317 ezer 970 forintot ajánlottak fel erre a nemes célra - közölte dr. Perger Gyula plébános a január 7-ei (Urunk megkeresztelkedésének ünnepén bemutatott) szentmisék hidetéseiben.
Focifarsang elnevezéssel teremlabdarúgó tornát hirdetett a Torony KSK labdarúgó szakosztálya. A mérkőzéseket január 20-án és 21-én rendezik a tornacsarnokban, a nevezéseket január 13-áig fogadják.
Közzétette a Müllex Kft. az idei első negyedévre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendet, valamint kijelölte a szelektív zsákos hulladékgyűjtés napjait.
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2017. december
Kedves Toronyiak!

Pár nap múlva véget ér a 2017-es esztendő. Pezsgőt bontunk, koccintunk az újévre, de előtte szinte kötelességszerűen visszatekintünk a mögöttünk hagyott 365 napra. Visszanézünk, akár a hosszútávfutó a cél előtt, és elgondolkodunk: vajon tényleg sikerült teljesítenünk, amit a rajtnál kitűztünk magunk elé?
Második alkalommal rendezte meg Toronyban a település önkormányzata a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. Ezúttal nem sátor alatt, ahogy tavaly, hanem az általános iskola sportcsarnokában gyülekezett a község apraja-nagyja, hogy részese legyen az ünnepre hangolódást segítő, közösségformáló eseménynek.
A toronyi Aranypatak Asszonykórus is meghívást kapott Felsőcsatárra a helyi szépkorúak karácsonyváró délutánjára. Nagy sikerrel adták elő a műsorukat, vastapsot kaptak a produkció végén.
1) Ferenc pápa ma ünnepeli a 81. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

2) Plébániánk területén az utolsó hajnali szentmise szerda reggel 6-kor Bucsuban, csütörtökön és pénteken reggel 6-kor Toronyban lesznek.

3) Mivel Ádvent 4. vasárnapja egyben szenteste napja is, ezért az advent 4. vasárnapjára szóló szentmiséket mind a négy községben szombaton előesti szentmise keretében tartjuk meg. Így Dozmaton és Sében szombaton délután 5-kor, Toronyban és Bucsuban este 6-kor lesz a szentmise, ne feledjük, hogy ez vasárnapra szóló szentmise, így a részvétel mindenki számára kötelező, az éjféli szentmise nem pótolja az advent IV. vasárnapit.

4) Vasárnap (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak. Az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről, Toronyban és Bucsuban. Dozmaton és Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz  22-kor.

5) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék. Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.

6) Ebben az évben az utolsó fogadóóra csütörtökön 21-én lesz.

7) A karácsonyi oltárok díszítése Dozmaton fél 2-től, és Toronyban vasárnap délután 2-től , Sében szerdán 2-től, Bucsuban csütörtökön reggel 8 órától lesz. A segítőkész embereket tisztelettel és szeretettel várjuk.

8) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.
A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva az idén is megrendezi a toronyi önkormányzat a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. December 21-én, csütörtökön délután négy órára hívják és várják a toronyiakat az általános iskola sportcsarnokába.