Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Aárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot ajándékozott Toronynak a szombathelyi Sámson Kertészet. Ezúttal ötszáz tő egynyári virágot kapott a toronyi önkormányzat. Folytatódhat a településen a virágosítási akció.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is megrendezik a szombathelyi székesegyházban a jubiláns házaspárok találkozóját. Az ünnepi szentmise június 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a nagytemplomban. A toronyi plébánia jubiláns párjai május 20-áig, vasárnapig jelentkezhetnek a találkozóra.
Két gólos hátrányt ledolgozott, aztán vezetett, végül döntetlenre végzett a Torony a Cák otthonában vasárnap a huszonkettedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Másodszor rendezi meg a toronyi önkormányzat a torta- és süteményfesztivált a gyermeknapi családi délután egyik kiemelt programjaként május 27-én, vasárnap. A fesztiválra május 24-éig előzetesen, írásban várják a jelentkezéseket.
Csütörtökön immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az elsőáldozók közös zarándoklatát. A helyszín ismét Vasvár volt, ahol mintegy 1300 gyermek - köztük a toronyi plébánia tizenhat elsőáldozója - kapott tanítást és élte át a találkozás örömét.
Tájékoztatót jelentetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei nyári diákmunka programról. Ebből a többi között kiderül, hogy míg 2013-ban 16 ezer, tavaly már több mint 27 ezer nappali tagozatos diák nyári foglalkoztatását támogatták a programban. Az idén is várják a jelentkezőket.
A keresztjáró napok sok száz éves hagyományát folytatva zarándokmisén vettek részt hétfőn a szőlőhegyi gazdák, a helyi és a környékbeli hívek a felsőcsatári hegyen lévő Mária-kápolnában. A szertartást dr. Perger Gyula püspöki referens, toronyi plébános vezette. A mise végén megáldották a határt.
Nagy arányú győzelmet aratott a Torony vasárnap hazai pályán az Újperint ellen a 21. fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában lejátszott mérkőzésen. A csapat továbbra is a negyedik helyen tartózkodik.
A toronyi plébániához tartozó településekről is sok hívő vett részt május 1-jén Brenner János vértanú papnak a szombathelyi emlékmű dombon megtartott boldoggá avatási szertartásán. A szentmise főcelebránsa Angelo Amato bíboros volt, szentbeszédet mondott dr. Erdő Péter bíboros, prímás.
Kiemelkedően jól teljesített a Torony KSK minden játékosa a vasárnap idegenben lejászott, Perenye elleni mérkőzésen a 20. fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Kár, hogy a csapat nem tudott feljebb lépni a tabellán.
Manapság az egyik legnépszerűbb videó az interneten a Toronyi Aranypatak Asszonykórus A nézését meg a járását című produkciója - hívta fel a figyelmet a nyugat.hu. Már több mint kétmillióan nézték meg a filmet, nagyon sok a kommentelő és a lájkoló is.
A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében lesz a toronyi templomban a plébániához tartozó tizenhat gyermek elsőáldozása. Május 6-án, jövő vasárnap pedig dr. Székely János megyés püspök áldja meg délelőtt negyed 12-kor a séi templom felújított oltárait és szószékét.
Rendhagyó esemény volt a toronyi nyugdíjas klub áprilisi összejövetele - itt és ekkor mutatták be Kámán István Bucsu községről írt könyvét, ami Sóskadomb címmel jelent meg a közelmúltban. A művelődési házban megtartott könyvbemutatón egy dolog biztosan kiderült: ha felidézzük az ötvenes-hatvanas évek hétköznapjainak történeteit, azok akár Toronyban is "megeshettek" volna.
Megszerezte az első tavaszi győzelmét a Torony KSK együttese vasárnap a Gyöngyösfalu ellenében a 19. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. A csapat így is a negyedik helyről folytathatja a pontgyűjtést.
Bűnmegelőzési felhívást tett közzé a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya az árubemutatókkal egybekötött termékértékesítéssel kapcsolatos bűncselekmények megelőzésére.