Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Szerdán reggel megkezdték a kivitelezők Toronyban az önkormányzati hivatal külső szigetelését. A helyhatóság még tavaly nyert ötmillió forintot a munkára, ami magába foglalja az épület vakolását és festését is.
Rajmon Ádám költő Lélekvirág című versgyűjteményének bemutatója lesz május 12-én, pénteken este 6 órakor a toronyi művelődési házban. Közreműködik az Új Nemzedék zenekar.
1) Ma az Édesanyák vasárnapja van, a jó Isten áldja meg szolgálatukat, az elhunyt édesanyáknak pedig érdemeik jutalmául adja meg az örök élet boldogságát!

2) Vasárnap délután ½ 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, a bucsui templomban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét, ezen a hétvégén perselyadományunkat a templomjavára adtuk.

3) Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

4) Szombaton fatimai engesztelő napunk lesz Toronyban. A szentségimádás fél 7-kor kezdődik, a szentmise 7-kor, majd ezt követően a körmenet az Újvári utcán halad végig. Elfogadható időjárás esetén szabadtéri szentmise lesz a templom melletti lourdes-i barlangnál. Kérem, hogy amerre a körmenet elhalad gyertyával és virággal díszítsük az ablakot. A szentmisén szentbeszédet mond Németh Károly atya ny. plébános, kanonok  úr, aki a szentségimádás alatt a gyónók rendelkezésére áll. Kérem, hogy mind a négy községből minél többen imádkozzunk együtt ezen az estén is magyar hazánkért, s annak lelki megújulásáért! Különösen is kiemelkedő ez a nap, hiszen a fatimai jelenés 100. évfordulója!

5) A fatimai szentmise egyben vasárnapra szóló szentmise is lesz, a fatimai mise miatt plébániánk területén a miserend módosul. Az előesti szentmise Toronyban lesz szombaton. Vasárnap reggel 8 Dozmat, fél 10 Bucsu, ¼ 12 Sé. Toronyban vasárnap nem lesz szentmise.

6) Örömmel hirdetem, hogy a fatimai jelenés 100. évfordulójára sikerült Michael Hesemann könyvét magyar nyelven is kiadni, a könyv lefordítását szorgalmaztam, a könyvet lektoráltam, s az utóbbi hónapokban sokat dolgoztam rajta, hogy e kerek évfordulóra megjelenhessen a könyv! A könyv részletesen leírja a fatimai jelenés történetét, a fatimai titkokat, s történelemre kiható erejét! A 437 oldalas könyv megrendelhető a sekrestyében 3.700 ft-os áron.

7) Május 20-ig rendelkezhetünk a személyi jövedelemadó kétszer  1%-val, kérjük, hogyha lehetőségükben áll, a 0011-es számon ajánlják fel a Katolikus Egyház javára, a másik 1% százalékot pedig valamilyen egyházi karitatív célra, vagy egyházi oktatási intézmény javára.

8) Az elkövetkezendő napokban imádkozzunk érettségiző diákjainkért!
Kirándulni hívja a toronyiakat május 13-án, szombaton a Toronyőr Kulturális Egyesület. A cél a dozmati kiránduló erdő. Minden érdeklődőt szívesen látnak az egyesület vezetői.
Két kapufát is rúgott, ám csak egy gólt szerzett a Torony felnőtt csapata a söpteiek három találatával szemben a huszonhatodik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Az utánpótlás csapat viszont kiütötte ellenfelét.
Tizenéves diákok, köztük a toronyi iskola tanulói a szereplői a Csillagom, Eszter című zenés színdarabnak, amit május 10-én, szerdán délelőtt 11 órakor mutatnak be a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola tornacsarnokában.
Az idei gyermeknaphoz kapcsolódóan hirdette meg a községi önkormányzat az első toronyi torta- és süteményfesztivált, amire május 22-éig várják a jelentkezéseket. Maga a program május 28-án, vasárnap lesz, amikor a résztvevők várhatóan minden benevezett tortát és süteményt elfogyasztanak.
Betegség miatt nem az előre meghirdetett időpontban, azaz május 4-én, csütörtökön, hanem május 8-án, hétfőn tartja soron következő ülését a toronyi önkormányzat képviselő-testülete.
Vereséggel zárult a Torony múlt vasárnapi hazai mérkőzése a második helyezett Spari ellen a huszonötödik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Jobb volt a csapat, mint ami az eredményből következik.
Tíz napirendi pont szerepel a toronyi képviselő-testület május 4-én, csütörtökön délután 4 órakor az önkormányzati hivatalban (Rohonczi u. 6.) tartandó soron következő nyilvános ülésén.
Mozgalmas volt Toronyban a május 1-jéhez kapcsolódó hosszú hétvége. Vasárnap este felállították a művelődési ház előtt a község májusfáját, hétfőn ugyanitt sportolásra, ügyességi játékokra, kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket, majd családi séta zárta a majálist.
1) Az elsőáldozás fényképeit a szerdai naptól lehet megtekinteni és megvásárolni a fő téri Tóth fotóban. Az elsőáldozók szülei az elsőáldozási ruhát kérjük, hogy kedden, május 2-án adják le a toronyi templomban este 6 és 7 között! Nagyon kérem, hogy mindenki ebben az időpontban kimosva adja le a ruhát, mert szerdán vissza kell vinnem azokat a Brenner iskolába, mert ott is elsőáldozás lesz!

2) Hétfőn május 1-én, Esztergomba megyünk kirándulni a busz indulás Bucsu 5.30 a templom elől, Dozmat 5.40, Sé 5.45  a templom elől, Torony 5.40. Az út költsége 5000. ft, 400 ft a zarándok füzet, s a hajójegy ára 3300 ft. Igy a kedvezménnyel nem rendelkezők 8.700 ft-ot, a 65 év felettiek a hajó kedvezmény miatt 7.900 ft-ot, a 14 év alattiak 7.100 ft-ot fizetnek. A Máv kedvezménnyel rendelkezők 5.400 ft-ot fizetnek. Kérek mindenkit, hogy pontos összeget adjon majd át nekem a buszon. S a hajótársaság tájékoztatásaként közlöm, hogy a 65 év feletti  nyugdíjasoknak a jegyvásárlása során a személyi igazolványukat, míg a regisztrációs jeggyel utazóknak pedig a MÁV igazolványukat kell bemutatni. 

3)  Május hónapban az esti szentmisék előtt, beleértve a bucsui előesti szentmisét is ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

4) Elsőcsütörtökön este 6-kor Sében is lesz szentmise.

5) Elsőpénteken a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, majd pénteken este ½ 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

6) Mivel szombaton délután két esküvőm is van, az óndódi kápolna szentmiséje elsőpénteken este 6-kor lesz megtartva a kápolnában.

7) Jövő vasárnap délután ½ 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, a bucsui templomban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. Perselyadományunkat a templom javára adjuk.

8) A jövő vasárnap, május hónap első vasárnapja van, az édesanyákat köszöntjük. A jó Isten áldja meg szolgálatukat, az elhunyt Édesanyáknak pedig érdemeik jutalmául adja meg az örök élet boldogságát.
Csaknem ötvenen ezúttal is ott voltak a toronyi szépkorúak szokásos havi klubfoglalkozásán a művelődési házban. A programban most is különös figyelmet kapott az egészséges életmód, erre inspiráltak a bemutatott meridián tornagyakorlatok.
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2017. április
Építő- és anyagmozgató gépkezelő (targoncavezető) OKJ-s képzést indít Toronyban a település önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, valamint a Szombathelyi Műszaki SZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma alapfokú végzettséggel rendelkező személyek részére. Május 2-áig várják a jelentkezéseket.