Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Művelődésszervező munkakör betöltésére hirdet pályázatot Torony Község Önkormányzata. A munkavégzés helye a toronyi művelődési ház, az alkalmas jelöltet teljes munkaidőben, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban alkalmazzák a pályázatok elbírálását követően, várhatóan szeptember 20-ától.
Szeptember 1-jén, pénteken, az első tanítási napon reggel 8 órakor tartja tanévnyitó ünnepségét a sportcsarnokban a Toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola - adta hírül az intézmény vezetősége az iskola Facebook oldalán.
Csaknem kilencszáz tombolát vásároltak a toronyi kenyérünnep programsorozatának résztvevői, így mintegy 180 ezer forintból gyarapodhat tovább a közösségi játszótér. A tombolasorsolást a délután három órától másnap hajnalig tartó színpadi műsorok között tartották meg, a fődíjat, a televíziót Szakály Benjamin nyerte.
Évről évre egyre többen vesznek részt a falu legnagyobb eseménye, a toronyi kenyérünnep reggeltől másnap hajnalig tartó forgatagában. Köszönhető ez annak is, hogy folyamatosan bővül, gazdagodik a programsorozat, amely minden korosztályhoz szól. Most a szombati szabadtéri eseményeket vesszük sorra a reggeli zenés ébresztőtől a főzőversenyen át a gyermekjátékokig.
A toronyi kenyér olyan, mint a tokaji bor, megérett a hungarikummá válásra. Örülök annak, hogy idén is biztonságban, békességben elfogyaszthatjuk az új kenyeret – fogalmazott a több száz ünneplő előtt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő szombaton, a toronyi kenyérünnep központi eseményén.
Tizenegyesekkel ugyan, de legyőzte a Torony KSK a Kőszegfalva együttesét a múlt vasárnapi kupafordulóban, így továbbjutott a következő körbe. Időközben kiderült, hogy a toronyi csapat a megyei harmadosztályban folytatja idén ősztől, az első találkozója jövő vasárnap Sorkifaludon lesz.
Javában zajlanak az előkészületek Toronyban a szombati kenyérünnepre. A rendezvénytéren áll már a programok jelentős részének helyet adó sátor, megjelentek a plakátok és a szórólapok. Az önkormányzat ezúton is szeretettel hívja és várja a falu lakóit és a vendégeket a település legnagyobb ünnepére.
Ünnepek, emléknapok:

Kedd ( augusztus 15.) : Nagyboldogasszony
Vasárnap
(augusztus 20.): Szent István király, Magyarország fővédőszentje

 

1) Kedden – augusztus 15-én – Nagyboldogasszony ünnepe van. Az ünnepélyes szentmise reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Toronyban, ¼ 12 Sében, este 7 órakor Bucsuban kezdődik. Nagyboldogasszony parancsolt ünnep a szentmisén való részvétel ezen a napon minden katolikus hívő számára kötelező.

2) Vasárnap – augusztus 20-án, Szent István államalapító Szent királyunk ünnepén – a szentmisék reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Toronyban, ¼ 12-kor Sében, este 7-kor pedig Bucsuban lesznek megtartva. Bucsuban a vasárnapi esti szentmise mellett szombat is lesz előesti szentmise.
A szülők iskolakezdési terheinek enyhítése érdekében beiskolázási támogatással segít a toronyi önkormányzat. A szociális ellátásokról szóló hatályos rendelet értelmében a községben lakóhellyel rendelkező, általános, közép-, illetve felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók részesülhetnek a támogatásban, aminek mértéke tanulónként egységesen 10 ezer forint.
A vasárnap délelőtti szentmise után emlékeztek meg a roma holokauszt toronyi áldozatairól az óvoda falán elhelyezett emléktáblánál. Kovács György polgármester beszéde után koszorúkat helyeztek el, gyertyákat gyújtottak az emlékezők.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbította a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást augusztus 6. (vasárnap) 24 óráig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.
Koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeznek meg a roma holokauszt áldozatairól augusztus 6-án, vasárnap délelőtt fél 11-kor Toronyban, az óvoda falán lévő emléktáblánál.
A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el ma nulla órától péntek éjfélig az ország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzései alapján dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.
Ünnepek, emléknapok:

 

kedd   ( auguszus 1.): Liguori Szent Alfonz
péntek
( augusztus 4.): Vianney Szent János
szombat
( augusztus 5.): Havas Boldogasszony
vasárnap
(augusztus 6.): Urunk színeváltozása

 

1) Elsőpénteken az esti szentmise előtt fél 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

2) Elsőszombaton az óndódi kápolnában is lesz szentmise délután 6-kor.

3) Vasárnap (aug. 6) Bucsuban szentségimádási nap van. Szentségkitétel a reggel 8-kor kezdődő szentmise végén lesz, szentségeltétel este 7-kor litániával. Napközben is buzgón vegyünk részt a szentségimádáson. A bucsui szentségimádás miatt a szentmisék rendje plébániánk területén módosul, előesti szentmise Dozmaton lesz szombat este 7-kor, vasárnap reggel 8-kor Bucsu, ½ 10 Torony, ¼ 12 Sé.

4) Bucsuban a fatimai imacsoport kezdi kilencedét, valamint jövő vasárnap a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat titokcserét tart.

5) Jövő hétvégén perselyadományunkat jó szívvel adjuk a templomok javára.

6) Augusztus 1-15-ig a plébánián fog lakni, s helyettesítésemet Dr. Török József a PPKE HTK professzora fogja ellátni, minden szentmise, fogadóóra meg lesz tartva, hozzá lehet fordulni, bármilyen hivatali ügyben. Augusztus 16- augusztus 31-ig pedig Brenner József ny. püspöki helynők, nagyprépost látja el a plébániai teendőket.
Pár napja meghaladta a kétmilliót a toronyi weboldal egyedi látogatóinak a száma, ami azt jelenti, hogy alig fél év alatt egymillió érdeklődő kereste fel a honlapot. Rendkívül népszerű a község Facebook oldala is.