Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Dr. Perger Gyula toronyi plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik áldozatot hoztak, illetve akik a háttérben imádkoztak a vasárnapi bérmálás sikeréért. Egyúttal további imádságra buzdította a híveket, hogy a bérmálkozók a szentség vételével hitükben valóban megerősödjenek és továbbra is aktív tagjai maradjanak a közösségnek.
A remélt három pont helyett csak egyet hozott haza Vasasszonyfáról a Torony együttese vasárnap a 18. fordulóban lejátszott márkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Ezzel még hátrébb csúszott a tabellán.
A tollaikat és a lakhelyüket rendezgették csütörtökön reggel a temetői út melletti oszlopon található fészkre nemrég visszatért toronyi gólyák. Láthatóan épségben és egészségben vészelték át a hosszú utat, így semmi se akadályozza meg őket abban, hogy készüljenek a költésre.
Ponosztozkodással zárult vasárnap a Nárai toronyi vendégszereplése a 17. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Most a 4. helyen várja a folytatást a Torony KSK csapata.
A választókerületi eredményeket (75,29 százalék) kissé alulmúlva, 67,75 százalékos részvétel mellett egyéniben dr. Hende Csaba, listán pedig a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot Toronyban a vasárnapi országgyűlési képviselő választáson. A választókerület győztese dr. Hende Csaba.
Közzétette a Müllex Kft. az idei második negyedévre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendet, valamint kijelölte a szelektív zsákos hulladékgyűjtés napjait.
Toronyban tartja tavaszi papi gyűlését a Jáki Esperesi Kerület április 9-én, hétfőn, amit dr. Székely János megyés püspök vezet. Délelőtt 10 órakor a megyés főpásztor mondja a szentmisét a toronyi templomban, amelyre dr. Perger Gyula plébános szeretettel hívja a helybelieken kívül a plébániához tartozó falvak híveit is.
A március 18-án a pálya használhatatlansága miatt elhalasztott, nagypénteken lejátszott 14. forduló mérkőzésén hazai pályán vereséget szenvedett a Sorkifaludtól, míg a húsvét vasárnapján megrendezett 16. fordulóban Acsádon döntetlen ért el a Torony együttese a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Nagycsütörtökön az esti szentmise este 6 órakor kezdődik Toronyban és Bucsuban. Ez a nap az Oltáriszentség és az Egyházi rend szentségének a születésnapja. A szentmisén elvégezik a lábmosás szertartását. Ilyenkor az orgonák és a harangok elhallgatnak. A szentmise után oltárfosztást végeznek, majd ezt követi a virrasztás az Olajfák hegyén vérrel verejtékező Krisztussal.
A pálya használhatatlansága miatt elhalasztott 14. forduló után Bucsuban kezdte meg a tavaszi idényt vasárnap a Torony együttese, és vesztesen hagyta el a gyepet a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában lejátszott mérkőzésen.
2018. április 23-24-25-én reggel 8-tól - 16 óráig.

A beíratáshoz hozzák magukkal:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, és lakcímet igazoló hatósági igazolványát
  • TB kártyáját
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát
  • háziorvosi igazolást a gyermek egészségi állapotáról és oltásairól.

Torony Község Önkormányzata és
Dozmat Község Önkormányzata
Színes tavaszi virágok között, Kossuth-nóták és tavaszváró dalok kíséretében töltötték márciusi klubfoglalkozásukat a művelődési házban a toronyi nyugdíjasok.
Pénzügyi előadó és települési karbantartó munkakörre hirdetett meg állásajánlatot a toronyi önkormányzat. Mindkét pályázat benyújtásának a határideje április 10-e, a munkakörök a pályázatok elbírálása után azonnal betölthetők.
Húsvét előtti társadalmi munka lesz szombaton reggel 8 órától a plébániához tartozó településeken, Bucsuban, Dozmaton, Sében és Toronyban. Minden segítőkész embert várnak, hogy a templomokat előkészítsék az ünnepre.
Pályázati felhívást tett közzé a toronyi önkormányzat a helyi civil szervezetek idei támogatásának elnyerésére. A pályázatok benyújtásának határideje március 30-a, péntek, déli 12 óra.