Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

A megye területén havas utak és hófúvások nehezítik a közlekedést. A balesetek elkerülése érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét a következő szabályok betartására:

 • Az időjárási körülményeknek megfelelően megválasztott vezetési stílusban és sebességgel vezessen!
 • Használjon téli gumikat, fagyálló folyadékot!
 • Amennyiben hosszú útra indul, készítsen az autóba vizet és takarókat!
 • Mindig tartson magánál feltöltött telefont, térképet (GPS-t), és elemlámpát!
 • Ügyeljen arra, hogy a fényszórók (ködlámpa) megfelelően működjenek!
 • Kényszermegállásnál gondoskodjon a megfelelő láthatóságról (láthatósági mellény, fényvisszaverő csík)!
 • Kövesse nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat! Folyamatosan friss információkat talál a katasztrófavédelem központi és helyi internetes felületein!
 • Készüljön fel arra, hogy az időjárási viszonyok hirtelen, és jelentős mértékben megváltozhatnak, esetenként rendkívüli időjárási körülmények alakulhatnak ki!

Ismerje meg a tervezett útvonal útviszonyait, készüljön fel arra, hogy szükség esetén módosítani kell az útvonalat, és nézze meg azt is, hogy hol van lehetőség hosszabb idejű, biztonságos várakozásra (pl. benzinkút, pihenőhely, bevásárlóközpont)!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, tartsák be az előírásokat, és fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Szombathely, 2013. január 17.
Balogh Nikoletta
tűzoltó zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő
A „Toronytól az Ondódói toronyig „című újság legutóbbi számában megjelent felhívás ellenére igen csekély létszámú érdeklődő jött el a meghirdetett időpontra.
éppen ezért megismételném szíves invitálásomat, mely 2013.január 22- én / kedden / 18.00 órára szólna a Művelődési Házba.

Továbbra sem tettem le arról a szándékról, hogy szeretnék életre hívni egy „Toronyiak Baráti Köre” társaságot, amely a község kulturális életének, népszokásainak és néphagyományainak a felkarolásában és ápolásában játszana szerepet.

Színfoltként szerepelhetne a falu életében, nem csak a nemzetiségi és a falunap, hanem más a vidékhez kötődő jelentős rendezvény megszervezése.

Nem csak a fenn említettek miatt, hanem még nagyon sok fontos dolog megbeszélése miatt szeretném, ha ez a Baráti Kör megalakulna.
Első és egyben alakuló beszélgető estére nagyon sok szeretettel várok mindenkit.
Helyszín:

Torony Művelődési Ház és Könyvtár

Tisztelettel: Juhász Zsolt
Művelődésszervező


A Magyar Államkincstár ügyfeleinek jobb tájékozódása érdekében az önkormányzatok honlapjára felkerült a Kincstár honlapcímére történő hivatkozás, mely az alábbi: www.allamkincstar.gov.hu.


Torony községben az alábbiak szerint változott az égetési rendelet.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2012. június 1.-től az égetési rendelet a következőképpen módosul:
A község területén engedélyezett égetési időszak:
Szerda ,Csütörtök,Péntek 8.00-20.00 között
Tilos az égetés: hétfő, kedd, szombat, vasárnap és ünnepnapokon

Ráczné Paksa Mária sk.
Körjegyző
A Nyugat-dunántúli Operatív Program „Alapellátás fejlesztése, helyi egészségházak kialakítása” pályázat a helyi önkormányzatok egészségügyi alapellátási kötelezettségének fejlesztéséhez, az egészséges életmódot elősegítő tevékenységeknek, szolgáltatásoknak, programoknak az ösztönzéséhez nyújt támogatást. Ezen forrásból nyert el Torony Község Önkormányzata 49,5 millió forint támogatást a helyi Egészségház kialakítására.

A Toronyban működő házi orvosi és védőnői szolgálat ellátási területe három településre terjed ki: Toronyra, Dozmatra és Bucsura. Az egymás közelében fekvő településeken a háziorvos felváltva rendel, fő rendelési ideje és helye azonban Toronyban van. A rendelő épülete a mai kor igényeit nem volt képes kiszolgálni, a belső terek megújítása, átalakítása vált szükségessé. Az épületen belül évek óta kihasználatlanul álló orvosi szolgálati lakás lehetőséget adott arra, hogy az épületen belül, annak funkcionális megújításával és átalakításával az egészségügyi szolgáltatások minősége javuljon, további feladatellátással bővülve komplex megoldásokat jelentsen az itt élő emberek számára.

A támogatás segítségével létrejött egy olyan fizikailag és szakmailag is egységes egészségügyi szolgáltató központ, amelyben egyszerre található meg az orvosi ellátás, a védőnői tanácsadás és a gyógyszertár, mindez a 21. század követelményeinek megfelelő színvonalon.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege Torony község részére 49 500 000,- Ft, a beruházás teljes elszámolható költsége 55 000 000 Ft.

PR cikk >>

Kapcsolódó képek:


KÖLTéSZET NAPJA 2013

PRIKAZOVICS FERENC RENDHAGYÓ IRODALMI ÓRÁJA
JÓZSEF ATTILA SZÜLETéSNAPJA TISZTELETéRE

MINDEN éRDEKLőDőT SZERETETTEL VÁRUNK
A TORONYI MűVELőDéSI HÁZBAN 2013. április 11-én 17 órakor
Előzzük meg a vízkárok kialakulását!

Az elmúlt hetekben jelentős mennyiségű hó hullott a megye területén, a következő napokban pedig olvadás és továbbá csapadék, eső várható. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vízkárok megelőzésére hívja fel a figyelmet.

A korábban lehullott sok csapadék miatt a talaj befogadó-képessége csökkent, így a vízelvezető árokrendszerek hamar telítődhetnek, ezért még idejében végre kell hajtani a szükséges karbantartási munkálatokat!

A vízelvezető árkok tisztántartása különösen fontos, hiszen a víz útjába kerülő bármilyen akadály meggátolhatja a víz elfolyását, vagy felduzzaszthatja azt, és az így felhalmozódott víz a kiskertekben, vagy akár a lakóházakban is kárt tehet.

Fontos a víz szabad útjának biztosítása, ezért külön felhívjuk a figyelmet az átereszek karbantartására: a beszakadt átereszek javítására, az eltömődött, növényekkel benőtt, hóval elzárt vízelvezetők tisztítására!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a vízelvezető árkok, átereszek karbantartására!

Szombathely, 2013. március 29.

Balogh Nikoletta
tűzoltó zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő
Havazás várható!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas megye területére havazás, hófúvás és viharos szél várható.

A keddről szerdára virradó éjjel a Nyugat-Dunántúlon viharossá (60-70 km/h között várhatók a legerősebb széllökések) fokozódik az északi szél. Emiatt Vas és Zala megyében, Győr-Moson-Sopron nyugati részén és Veszprém megye magasabban fekvő területein hófúvásra is számítani lehet. Szerdán délutántól lassan mérséklődik a légmozgás, továbbá a pozitív hőmérséklet miatt fokozatosan megszűnik a hófúvásnak kitett területek nagysága.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a nedves, csúszós, havas útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek, és ha tehetik, ne induljanak útnak!

Szombathely, 2013. április 2.

Balogh Nikoletta
tűzoltó zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő
TISZTELT HELYI POLGÁROK!

A VAS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MEGKÜLDTE AZ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEISKOLÁZÁSI KÖRZETHATÁROKRÓL SZÓLÓ DÖNTéSéT. A TORONYI ÁLTALÁNOS ISKOLA (9791 TORONY, PETőFI SÁNDOR U. 2.) AZ ALÁBBI TELEPÜLéSEK TARTOZNAK: DOZMAT ,TORONY.

A BEIRATKOZÁS IDEJE: 2013. április 8-9. 8.00-18.00 óra.
Név: Autómosó- kozmetika
Cím: Ipartelep 3.
Telefon: +36 94/540-607

Név: Benzinkút
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/540-606

Név: Betty Sun Szépségcentrum
Cím: Ujvári u. 3
Telefon: +36 94/352-600

Név: CLUB TORONY HOTEL
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/540-610
Szépségszalon 540-614
Butikok 540-615
Souvenir 540-616
Fogászat 540-617
Játékterem 540-619

Név: COOP élelmiszerbolt
Cím: Felsőőri u. 37. Kossuth u. 15.
Telefon: +36 94/540-502 +36 94/352-331

Név: Csercsics Faipari Kft
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/540-650

Név: Diszkont áruház
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/540-604

Név: Dr. Zsemberi György fogorvos
Cím: Ady E. u. 1/B.
Telefon: +36 94/352-783

Név: EC Kereskedelmi és Vállalkozási Kft.
Cím: 9791 Torony, Újvári u. 4.
Telefon: +36 94/540-540
Email: robert.fekete@food-center.hu

Vállalkozásunk sütő,- és cukrászipari, gasztronómiai alap,- segéd-, és kiegészítő anyagok nagykereskedelmi forgalmazására szakosodott Nyugat - Dunántúli régióban képviseljük a hazai gyártókat valamint importőröket Saját termékimporttal és termékgyártási lehetőséggel büszkélkedhetünk Telephelyünkön mintegy 8000 m2 - en helyeztük el, irodánkat, raktárainkat valamint kiszolgáló létesítményeinket Kapcsolódunk a minőségirányítás teljességéhez, MSZ EN ISO 9001:2001, MSZ EN ISO 14001:1997, HACCP rendszerekkel. Az élelmiszer biztonsági rendszerünk megfelelőségét folyamatosan külső féllel vizsgáltatjuk.
Vállalkozásunk elsődleges célja: partnereink folyamatos, zavarmentes teljes kiszolgálása, megtartása és a kapcsolat fejlesztése
Jellemzőink (Partnereink véleménye alapján):

 • Friss szerviz
 • Pontos szállítás
 • Versenyképes árak
 • Elkötelezett kiszolgálás
 • Üzleti kapcsolatrendszerünk

1. Sütőüzemek:
pékségek
finomárú gyártók
édesipari töltött termékeket gyártók
linzerkészítők

2. édesipar:
cukrászatok
cukrászdák
fagylaltkészítők
nápolyikészítők
kürtöskalács-készítők

3. Gasztronómia
éttermek
Szállodák ( üdülő-, welness és gyógyszállók)
Vállalati főzőkonyhák
Helyi és kiszállított étkeztetés
Gyermek étkeztetés (Iskolák, Óvodák)
Kórházak, szanatóriumok
Pizzériák
Lángossütők

4. Száraztészta készítők
5. Büfék


Minőségpolitikánk
Garantált, állandó minőségű termék, garantált származásigazolással.
Az EC. Kft. mint vevői megelégedésre, mint a jogszabályi előírásoknak megfelelően minőségirányítási rendszert fejlesztett ki és működtet. A rendszer és annak folyamatos fejlesztése biztosítja partnereink felé az egyenletes, jól átgondolt és szervezett szolgáltatást.
Nagy hangsúlyt helyezünk a higiénikus élelmiszer-forgalmazás alapvető műszaki-technológiai feltételeinek kialakítására, a forgalmazó helyi személyi higiéniára, valamint a közegészségügyi, járványügyi és állategészségügyi követelmények betartására.
E törekvésünket támogatja a különleges odafigyelést, precizitást megkövetelő folyamatokra kidolgozott Veszély Elemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer, mely beépülve a minőségirányítási követelmények közé, magas fokon biztosítja az élelmiszer- higiéniai feltételeket.

Név: ELEFÁNT Gyógyszertár
Cím: Rohonci u. 4.
Telefon: +36 94/352-906

Név: ELEKTRO OSZTROSITS
Cím: Réffy L. u. 3.
Telefon: +36 94/540-554

Név: éPíTő PARTNER Kft.
Cím: Rohonci u. 39.
Telefon: +36 94/352-842

Név: Horvát és Fia Kft.
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/352-226

Név: M Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím: Felsőőri u. Ipartelep
Telefon: +36 94/540-600

Név: Műanyagüzem
Cím: Ipartelep
Telefon: +36 94/540-608

Név: PIZZERIA DEL CORSO
Cím: Felsőőri u. Ipartelep 5.
Profil: éttermek

Név: Pradalits és Fiai Kkt.
Cím: TSZ Major
Telefon: +36 94/352-178

Név: Rohonci úti Tekéző és Söröző
Cím: Rohonci u. 39.

Név: Rozi Tabak Bt.
Cím: József A. u. 2.
Telefon: +36 94/352-467

Név: SAVARIA TAKARéKSZÖVETKEZET
Cím: Rohonci u. 2.
Telefon: +36 94/352-008

Név: TORONY VENDéGLő
Cím: Felsőőri u. 32.
Telefon: +36 94/352-264

Név: TORONYI SÜTőIPARI Kft.
Cím: Felsőőri u. 42.
Telefon: +36 94/540-570

Név: Virágüzlet
Cím: Ady E. u.
Telefon: +36 94/352-044