Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Augusztus 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Az őszi siker után tavasszal folytatódik a Martinus Exclusive, a Püspöki Palotában és a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott koncertsorozat. Jegyek dr. Perger Gyula plébánosnál korlátozott számban még kaphatók.
Betöltik a haláleset miatt megüresedett képviselői helyet a toronyi képviselő-testület január 17-ére, szerdán délután 4 órára meghirdetett soron következő ülésén, amit az önkormányzati hivatal épületében tartanak. A tanácskozás nyilvános.
Január 13-án, szombaton ismét megtartják Toronyban az immár hagyományos fatimai engesztelő szentmisét és körmenetet. A szertartás főcelebránsa ezúttal dr. Gyürki László gyémántmisés atya, nyugalmazott körmendi plébános lesz.
Böjte Csaba atya árváinak Bucsuban 91 ezer 260, Dozmaton 52 ezer 400, Sében 50 ezer 100, Toronyban pedig 124 ezer 210 forint jött össze, így a plébánia hívei összesen 317 ezer 970 forintot ajánlottak fel erre a nemes célra - közölte dr. Perger Gyula plébános a január 7-ei (Urunk megkeresztelkedésének ünnepén bemutatott) szentmisék hidetéseiben.
Focifarsang elnevezéssel teremlabdarúgó tornát hirdetett a Torony KSK labdarúgó szakosztálya. A mérkőzéseket január 20-án és 21-én rendezik a tornacsarnokban, a nevezéseket január 13-áig fogadják.
Közzétette a Müllex Kft. az idei első negyedévre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendet, valamint kijelölte a szelektív zsákos hulladékgyűjtés napjait.
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2017. december
Kedves Toronyiak!

Pár nap múlva véget ér a 2017-es esztendő. Pezsgőt bontunk, koccintunk az újévre, de előtte szinte kötelességszerűen visszatekintünk a mögöttünk hagyott 365 napra. Visszanézünk, akár a hosszútávfutó a cél előtt, és elgondolkodunk: vajon tényleg sikerült teljesítenünk, amit a rajtnál kitűztünk magunk elé?
Második alkalommal rendezte meg Toronyban a település önkormányzata a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. Ezúttal nem sátor alatt, ahogy tavaly, hanem az általános iskola sportcsarnokában gyülekezett a község apraja-nagyja, hogy részese legyen az ünnepre hangolódást segítő, közösségformáló eseménynek.
A toronyi Aranypatak Asszonykórus is meghívást kapott Felsőcsatárra a helyi szépkorúak karácsonyváró délutánjára. Nagy sikerrel adták elő a műsorukat, vastapsot kaptak a produkció végén.
1) Ferenc pápa ma ünnepeli a 81. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

2) Plébániánk területén az utolsó hajnali szentmise szerda reggel 6-kor Bucsuban, csütörtökön és pénteken reggel 6-kor Toronyban lesznek.

3) Mivel Ádvent 4. vasárnapja egyben szenteste napja is, ezért az advent 4. vasárnapjára szóló szentmiséket mind a négy községben szombaton előesti szentmise keretében tartjuk meg. Így Dozmaton és Sében szombaton délután 5-kor, Toronyban és Bucsuban este 6-kor lesz a szentmise, ne feledjük, hogy ez vasárnapra szóló szentmise, így a részvétel mindenki számára kötelező, az éjféli szentmise nem pótolja az advent IV. vasárnapit.

4) Vasárnap (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak. Az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről, Toronyban és Bucsuban. Dozmaton és Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz  22-kor.

5) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék. Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.

6) Ebben az évben az utolsó fogadóóra csütörtökön 21-én lesz.

7) A karácsonyi oltárok díszítése Dozmaton fél 2-től, és Toronyban vasárnap délután 2-től , Sében szerdán 2-től, Bucsuban csütörtökön reggel 8 órától lesz. A segítőkész embereket tisztelettel és szeretettel várjuk.

8) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.
A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva az idén is megrendezi a toronyi önkormányzat a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. December 21-én, csütörtökön délután négy órára hívják és várják a toronyiakat az általános iskola sportcsarnokába.
1) A karácsony előtti fatimai engesztelés szerdán este fél 6-kor szentségimádással veszi kezdetét a séi templomban, 6-kor pedig a szentmise. A szentmise főcelebránsa Molnár János egykori séi-oladi esperes-plébános úr lesz, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Elfogadható időjárás esetén a körmenet a Polgármesteri Hivatal felé a járdán halad. Amerre a körmenet elhalad kérem, hogy az ablakokat virággal díszítsük.

2) A hajnali szentmise reggel 6-kor kezdődik, éljünk ezzel a szép és rendkívüli lehetőséggel szerdán Bucsuban, csütörtökön és pénteken Toronyban.

3) A keresztény filmklub keretében a héten a Karácsony a kastélyban című filmet tekintjük meg. Hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerda helyett pénteken Toronyban, csütörtökön Bucsuban a szokott helyen este 6-kor. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

4) Szombaton délelőtt fél 11-kor a Székesegyházban a Brenner János emlékév lezárása lesz, amelynek főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz, mindenkit tisztelettel és szeretettel várunk! Brenner Jánosról készült jó pásztor zenés dráma előadása 13-kor és 15.30-kor lesz az MMIK-ban, jegyek még a mai szentmise után ingyenesen átvehetők a sekrestyében, hétfőn azonban a megmaradt jegyeket visszaviszem a Püspöki Hivatalba, ezért kérem, hogy akik szeretnék megtekinteni a darabot, most a szentmise után vegyék át az ingyen jegyeket.

5) A karácsony előtti nagygyóntatás és adventi lelki napunk szombaton és vasárnap lesz. Szombaton gyóntatás a Sében 2-3-ig, Toronyban 3-4-ig, Dozmaton 4-5-ig, Bucsuba 5-6-ig. Akik ezen a napon nem tudják elvégezni a szentgyónásukat megtehetik még a hajnali szentmise előtt és után, de a karácsonyi ünnepek alatt erre nem lesz mód és lehetőség a szentmisék szoros egymásutánja miatt. Ádventi lelki napunkat Barna Máté domonkos atya vezeti.

6) A mai nappal lezárult az egyházi adó befizetésének lehetősége, köszönöm azoknak akik ebben az évben is eleget tettek ezen kötelezettségüknek.

7) A karácsonyi oltár díszítéséhez az előző évekhez hasonlóan adományokat köszönettel elfogadunk. A karácsonyi oltárok elkészítése jövő vasárnap délután történik, amelyhez segítséget várunk és kérünk.

8) A kis Jézus jászla már itt van közöttünk a templomban, a gyermekek leveleit, amelyet a Jézuskának írtak el lehet benne helyezni.

9) Karácsonyi CD a sekrestyében 2.500 ft-os áron megvásárolható!
Minden toronyi gyermek kapott ajándékot a Mikulástól hétfőn délután, aki ott volt a művelődési házban. Mindenki Mikulása a települési önkormányzat meghívására érkezett a gyerekekhez, akik nagy izgalommal várták.
1) A mai vasárnap december hónap elsővasárnapja van, ezen a vasárnapon a rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. A mai vasárnap minden községben perselyadományunkat a templom javára adjuk.

2) Dozmaton a nyugdíjas klub szerdán délután 3-kor tartja összejövetelét!

3) A hajnali szentmisék reggel 6-kor kezdődnek Bucsuban szerdán, Toronyban csütörtök és pénteken. Éljünk minél többen a hajnali szentmise szép és különleges lehetőségével!

4) Jövő hétvégén a szentmiséken Farkas András, Kertesi Ingrid művésznő tanítványa fog szerepelni, mind a négy községben.

5) A megrendelt kalendáriumok naptárakat kérem, hogy a mai szentmise után vegyétek át a sekrestyében!

6) A Brenner János emlékév, amelyet halálának 60. évfordulójára hirdettek meg december  16-án lesz lezárva délelőtt fél 11-kor a Székesegyházban. A szentmise főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz. A délután során az MMIK-ban A jó pásztor zenés drámát adják elő a bolyi fiatalok 13.00 és 15.30-kor , az előadásra jegyek ingyenesen kaphatók, s most szentmise után át is tudom adni őket, kérem, hogy csak azok vigyenek jegyet akik biztosan el is fognak menni az előadásra.